Please download Java(tm).

"Enø Rally" for børn

Der bliver virkelig fart over feltet på mandag ved Dansk Folkeferie og Fjordhusene. Her er Tim Svanholt flyvende i Rally DM.

Nogle af Danmarks bedste rallykørere kommer på besøg og tager de godt 100 børn, der er på ferie med Dansk Folkeferie, med på en oplevelsestur rundt i området.

-Det var min gode ven Hans Richard Jørgensen fra Enø, der spurgte, om jeg ikke kunne kigge forbi med min rallybil, en Ford Escort Mark II fra 1976, fortæller Peter "Pot" Petersen, der er 46 år og til daglig værkstedschef hos Ford i Næstved.

DM OVERRASKELSE TIL START
-Jeg ringede til en af mine gode venner, og spurgte om han ville være med, og pludselig var vi 6 biler og kørere. Den førende kører i Rally DM Tim Svanholt var også med på ideen.

Men når der er mere end en bil, så er det pludselig et løb, og så skal det godkendes af Dansk Automobilsports Union, så det blev det. Det pålægger så deltagerne at følge foreningens regler. Og det skal løbslederen sørge for bliver overholdt.

IS OG POPKORN
-Vi havde i første omgang en ide om at køre fra Fjordhusene op til Kirken og ud på vendepladsen på Enø, men med 100 børn, bliver ruten noget kortere, forklarer Peter "Pot".

-Vi har fået nogle gode hjælpere, der skal sørge for at de deltagende børn får styrthjelm på og bliver spændt forsvarligt fast i bilerne, og Hans "Enø" og firmaet "HRJ Service" giver is og popkorn til alle deltagerne.

ALLE KOMMER UD AT KØRE
Hele arrangementet starter kl. 17, hvor de deltagende biler gør sig klar på parkeringspladsen ved Karrebæksminde Kro, og fra kl. 19-21 bliver der kørt rally.

-Skulle vi ikke have nået at køre en tur med alle børnene kl. 21, ja, så fortsætter vi naturligvis, siger Peter "Pot", der heller ikke kan udelukke, at der bliver brændt lidt gummi af på parkeringspladsen.


29062013 11:03

 DET
 SKER
 HER I
KARREBÆKSMINDE

 

 
 
 

140 tons
Så meget vejer kontravægten på den spændende Karrebæksminde-bro.

Den store vægt gør, at der kun skal en ganske lille motor til at hæve og sænke broklappen.
Se mere her

 

Kakao, krigere og sutsko
Ja, det er ikke småting den smukke gule bygning ved broen har været anvendt til.


Læs mere

 

 

Havnene

Hvis man foretrækker at komme sejlende til Karrebæksminde, så er der også mulighed for det, hvad enten man kommer for sejl eller motor.
Havnene tilbyder en masse faciliteter og god service. Indsejlingen finder du her: La: N 55º 10' 30.02" Lo: E 11º 38' 14.72"
Se mere her

 

 

Karrebæksminde - meget mere end et idyllisk fiskerleje
Login Powered by CMSimple Template by Kildall Fotografi Sidst opdateret: 13/11 2018 14:17:58
Til forsiden