"Gavnø" i store vanskeligheder under arbejde

Thomas Hvitfeldt Hansen fra Marinevent var ude for at hente havnens to folk på "Gavnø" og da de kom tilbage, havde det gode skib lagt sig godt til rette på sejlrendens skråning. (Foto: Thomas Hvitfeldt Hansen.)

I øjeblikket ligger Næstved Havns bøje-båd "Gavnø" ved Christian Sørens Havn, halvt ude i sejlrenden. Mandskabet var ved at ordne en af sejlrendes bøjer, da bådens hydraulik satte sig fast, og de to mand ombord ikke kunne få støttebenene op igen, for at sejle videre.

Marineevent fra Karrebæksminde blev tilkaldt, for at hente de to arbejdere i land, så de kunne få fat i noget værktøj og få mekanikken til at fungere igen.

VENTER PÅ ASSISTANCE
-Men da vi kom tilbage lidt efter, lå "Gavnø" på siden, halvt nede i sejlrenden, fyldt med vand, fortæller Thomas Hvitfeldt Hansen fra Marineevent.
Et stort fragtskib havde netop passeret, og om det var suget efter det, der fik det gode skib "Gavnø" til at kapitulere og skride ned af sejlrendens sider, melder historien ikke noget om.

Specialskibet "Loke" blev tilkaldt, men den var for lille til at få havaristen klar af grunden og på ret køl, så nu ligger "Gavnø" og venter på assistance.
Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Næstved Havn formand Kristian Skov-Andersen.


20180322 09:04