Please download Java(tm).

Der er store muligheder på Kludekogerpladsen

Landskabsarkitekterne Absolut Landskab Mist + Grassat lavede for godt to år siden en potentialeplan for hele Karrebæksminde, og her havde de denne ide med Kludekogerpladsen, en ide som DUNK har arbejdet videre med.

I morgen har Næstved Kommune inviteret foreninger og lokalråd fra Karrebæksminde til møde om et lokalplanforslag for Kludekogerpladsen og molen i Karrebæksminde.

Årsagen til en ny lokalplan skal ses i lyset af en kendelse, som Næstved Kommune fik fra Natur- og Miljøklagenævnet i juli måned sidste år, som erklærede Næstved Kommunes dispensation til opsætning af en grill-bar frem til 2017 for ulovlig.

VELKOMSTCENTER
Normalt skulle kommunen sørge for at det ulovlige forhold blev bragt til ophør med det samme, men i stedet har kommunens embedsmænd trukket sagen i langdrag og arbejdet på at skabe en ny lokalplan, der indeholder en tilladelse til byggeri af velkomstventer, kiosk og tilsvarende på pladsen, for på den måde at gøre deres ulovlige dispensation helt legal.
Måske er det ikke lige et velkomstcenter på pladsen, der er mest brug for. Men hvis embedsmændene fastholder deres krav, så ligger der en stor tom og velegnet bygning på molen, med restaurationskøkken og toiletforhold, som sikkert vil kunne lejes til det formål.


GENIAL MODEL FRA HUNDESTED HAVN KAN ANVENDES

Området skal ligeledes anvendes til rekreative formål, og her kunne man måske se på, hvordan man har gjort i Hundested Havn.

Her har man lavet en genial løsning med en stor flåde, der følger vandstanden, hvor børn og voksne, kan komme meget tæt på vandet, fiske og kigge på livet i det våde element.
Flåden er naturligvis omgivet af en mindre hegn, der forhindre, at brugerne kan falde i vandet.

Denne løsning kunne sagtens laves på det omhandlede område, og så har man i Hundested ikke noget problem med at gå de 50-100 meter hen til en grill-bar, restaurant eller ishus, som der også er en del af i området omkring Karrebæksminde-broen og Kludekogerpladsen.

LÆNGERE SÆSON EN SKOLEFERIEN
Et sådant aktivitetssted ville blive brugt ud over de 6 uger i sommerferien, hvor et velkomstcenter måske ville have åbent. På den måde ville det også være med til at tiltrække turister og gæster udenfor højsæsonen, noget de erhvervsdrivende i Karrebæksminde meget gerne ser.

Den nye lokalplan vil også indeholde nye muligheder på molen, bl.a. til en form for overdækning ved Pandekagehuset og til byggeri af en lagerhal for Næstved Havns mobilkran, der åbenbart skal til at arbejde en del i Karrebæksminde, stik imod hvad Havnen ellers lovede på et stormøde på "Smålandshavet" i februar 2014.

HOLDER KORTENE TÆT TIL KROPPEN
Stadsarkitekt Marit Christiansen ønsker ikke at løfte sløret for lokalplan-udkastet her på hjemmesiden, før det er blevet videreudarbejdet og forelagt politikerne. Og så kommer den sædvanlige offentlige høring og nabohøring samt fasen med indsigelser. Noget embedsmændene helt glemte sidste år.

Men det bliver spændende at se, hvad der kommer ud af mødet hos Center for Plan og Erhverv i morgen torsdag, og om der er nogen, der så vil løfte sløret for planerne.


20160924 11:29

 

 

 

 

 DET
 SKER
 HER I
KARREBÆKSMINDE

 

 
 
 

140 tons
Så meget vejer kontravægten på den spændende Karrebæksminde-bro.

Den store vægt gør, at der kun skal en ganske lille motor til at hæve og sænke broklappen.
Se mere her

 

Kakao, krigere og sutsko
Ja, det er ikke småting den smukke gule bygning ved broen har været anvendt til.


Læs mere

 

 

Havnene

Hvis man foretrækker at komme sejlende til Karrebæksminde, så er der også mulighed for det, hvad enten man kommer for sejl eller motor.
Havnene tilbyder en masse faciliteter og god service. Indsejlingen finder du her: La: N 55º 10' 30.02" Lo: E 11º 38' 14.72"
Se mere her

 

 

Karrebæksminde - meget mere end et idyllisk fiskerleje
Login Powered by CMSimple Template by Kildall Fotografi Sidst opdateret: 13/11 2018 14:17:58
Til forsiden