Please download Java(tm).

Det gik bare helt skævt for "Henriette"

Hvad der lignede en ganske enkelt rutinemanøvre, blev for det gode skib "Henriette" af Thorshavn, noget af en prøvelse, da det skulle lægge til kaj i Karrebæksminde.

Det 4200 tons tunge og næsten 100 meter lange skib, skulle losse en del af sin last i Karrebæksminde, så dybgangen blev mindre og det kunne sejle op igennem kanalen med sin last af grus.
Forspringet (den forreste trosse) blev forsvarligt fæstnet på kajen, men agterskibet var kommet ud i den indadgående strøm, som trak skibet væk fra molen.

AGTERSPIL PÅ OVERARBEJDE
Agterspillet kunne intet stille op mod naturens kræfter, men efter godt en times kamp, lykkedes det kaptajnen at få lagt skibet til.
Forinden havde man forsøgt forskellige løsningsmodeller. Det der virkede var, da besætningen slækkede lidt på forspringet, så skibet kom mere lige med strømme. Så kunne agterenden endelig hives ind til kajen.

LASTVOGNE I PENDULFART
Ved 4-tiden onsdag morgen begyndte lastbilerne så at køre i pendulfart til Næstved med grus, inden skibet blev så meget lettet, at det senere på dagen kan gå ind i Næstved Havn.
Skibet ejes af det færøske rederi Minor Rederi PF og er indregistreret på Færøerne.


17072013 07:45

 

 DET
 SKER
 HER I
KARREBÆKSMINDE

 

 
 
 

140 tons
Så meget vejer kontravægten på den spændende Karrebæksminde-bro.

Den store vægt gør, at der kun skal en ganske lille motor til at hæve og sænke broklappen.
Se mere her

 

Kakao, krigere og sutsko
Ja, det er ikke småting den smukke gule bygning ved broen har været anvendt til.


Læs mere

 

 

Havnene

Hvis man foretrækker at komme sejlende til Karrebæksminde, så er der også mulighed for det, hvad enten man kommer for sejl eller motor.
Havnene tilbyder en masse faciliteter og god service. Indsejlingen finder du her: La: N 55º 10' 30.02" Lo: E 11º 38' 14.72"
Se mere her

 

 

Karrebæksminde - meget mere end et idyllisk fiskerleje
Login Powered by CMSimple Template by Kildall Fotografi Sidst opdateret: 13/10 2018 09:14:16
Til forsiden