Fisker Hvitfeldt på ”Sømandsøl”


Fisker Birger Sofus Hvitfeldt Hansen pryder i dag øletiketterne på café ”Fiskerlejet” egen ”Sømandsøl”, som præsenteres ved sæsonåbningen skærtorsdag.

CAFE I REDSKABSHUSET
Hvitfeldt, som han altid blev kaldt, var 3. generation i en fiskerfamilie i Karrebæksminde. Han døde som kun 51-årig og hans båd, fiskeri og redskabsskur blev overtaget af sønnen Arne og i dag er det 5. generation Thomas, der har taget over. Thomas’ hustru Maj-britt Saabye (t.h.) og hendes søster Connie Saabye, indrettede sidste år en hyggelig lille vincafé i redskabshuset, og billedet af Hvitfeldt, der hang på væggen, fulgte med.

STRAKS MED PÅ IDÉEN
Derfor besluttede de, at det nu skulle på en øletikette, og brygmester Peer Holgersen fra Næstved Bryghus var straks med på ideen, så de fremstillede en frisk, velsmagende classisk øl på 5,5% alcohol, der fremover kan nydes i caféen, mens man næsten kan sidde med fødderne i kanalen i Karrebæksminde.

STOR UDVIDELSE

Der er blevet arbejdet på livet løs i de seneste par uger, for at skabe nye og bedre forhold for gæsterne. Således er caféen i år blevet ydvidet fra 30 til 60 siddepladser, den får overdækket terrasse helt ud mod kanalen og så vil der være en masse forskellige arrangementer sommeren igennem.


20170408 11:25