Please download Java(tm).

Forårsrengøring på Lungshave-stranden

For et par år siden uddybede Næstved Havn lystbådehavnen i Karrebæksminde. Meget af det materiale der blev gravet op, deriblandt en masse sten, blev lagt ud på stranden, hvor det er blevet fordelt jævnt af vind, vand og vejr.

EN AF DANMARKS BEDSTE STRANDE
Men i de sidste par dage, har Næstved Havn gjort en stor indsats for at få de mange sten væk fra stranden, så den igen kan modtage de mange badegæster som en af Danmarks bedste strande.
Enø Strand kaldes den til daglig, men den ligger i virkeligheden på Lungshave*, og først når man passerer dæmningen efter Fjordhusene, er man på selve Enø.

KYSTSIKRING
Store entreprenørmaskiner har simpelthen kørt sandet frem til en kæmpe si, hvor de fleste sten er blevet siet fra og det fineste sand kørt tilbage på stranden og volleyballbanen.

Derudover skal stranden og diget tilføres sand, ligesom der flyttes lidt rundt på sandet i området. De mange sten der er kommet frem ved forårsrengøringen, skal bruges som ekstra kystsikring.

 *Longshave eller Lungshave, betyder Lynghave, den lyng der tidligere voksede på Longhave, blev anvendt til afgræsning af
fisker/bøndernes kreaturer fra Karrebæk-området.
Longshave ligger nord og syd for Kanalen i Karrebæksminde, Longshave strækker sig ned til dæmningen der fører over til Enø. Mange tror fejlagtigt, at man først kommer til Longshave efter passage af Karrebæksmindebroen, de ældste huse nord for kanalen ligger på Longhave, det være sig Sparkøbmanden, gl. posthusvej, Kontrollørlodden og størsteparten af Alleen. Kilde: www.lodsen.dk.


12032014 07:33

 

 DET
 SKER
 HER I
KARREBÆKSMINDE

 

 
 
 

140 tons
Så meget vejer kontravægten på den spændende Karrebæksminde-bro.

Den store vægt gør, at der kun skal en ganske lille motor til at hæve og sænke broklappen.
Se mere her

 

Kakao, krigere og sutsko
Ja, det er ikke småting den smukke gule bygning ved broen har været anvendt til.


Læs mere

 

 

Havnene

Hvis man foretrækker at komme sejlende til Karrebæksminde, så er der også mulighed for det, hvad enten man kommer for sejl eller motor.
Havnene tilbyder en masse faciliteter og god service. Indsejlingen finder du her: La: N 55º 10' 30.02" Lo: E 11º 38' 14.72"
Se mere her

 

 

Karrebæksminde - meget mere end et idyllisk fiskerleje
Login Powered by CMSimple Template by Kildall Fotografi Sidst opdateret: 13/10 2018 09:14:16
Til forsiden