Please download Java(tm).

Fornemt besøg ved sæsonstart

Den Kongelige Livgardes stabstambour Søren Rønløv kiggede forbi Næstved, og gav de sidste instrukser, inden Næstved Garden begav sig ud på forårets første tur rundt i byens gader.

Hvis junior går rundt med den store Eva-trio suppegryde vendt på hovedet og spændt fast på maven, bruger et par træ-grydeskeer som trommestikker og marcherer frem og tilbage i stuen, så var det måske en ide at tage vedkommende med op i Musikhuset Næstved en mandag sidst på eftermiddagen.
Her øver Næstved Gardens tambourkorps en gang om ugen, mandag kl. 16.30. Korpset består af børn fra 8 år og opefter, der alle har den drøm om, at komme med i en garde. Og alle børn er velkomne.

GÅ-PÅ-MOD OG LIDT RYTME
-Vore dygtige instruktører skal nok lære dem enten at slå på tromme eller spille fløjte, bare de har gå-på-mod og en smule rytme i kroppen, siger initiativtageren til Næstved Garden Niels Frederik Andreasen, der selv har spillet i Prins Jørgens Garde, er indehaver af Musikhuset Næstved og en utrolig dygtig musiker.
Garden består udover tambourkorpset af et professionelt musikkorps, med musikere der alle har en del år på bagen og stor rutine fra bl.a. Den kongelige Livgarde og andre garder.
Fælles for dem alle er glæden ved musikken og fællesskabet i garden.

RØD GALLA

Og en rigtig garde har naturligvis også deres egne uniformer, flotte røde gallauniformer, som er specielt designet til Næstvedgarden.
-Ideen med garden var, at den skulle være med til at sætte lidt liv og kulør på byen, en form for et kendetegn for Næstved, som Gardehusarerne var det, inden de flyttede til Slagelse, siger Niels Frederik Andreasen, som allerede har en samarbejdsaftale med City-foreningen.
-Men også Næstved Kommune vil gøre brug af garden, ligesom virksomheder, fonde, foreninger og andre, der kunne tænke sig at få lidt liv i gaden, kan bestille garden til forskellige arrangementer.
Og så ville en hovedsponsor til garden heller ikke blive afvist, lover Niels Frederik Andreasen med et stort smil.
Et utal af frivillige ildsjæle hjælper til på alle mulige måder, så garden i dag fremstår som en professionel og flot organiseret garde.
Den tidligere Livgarder John DK Nielsen tager sig af Tambourkorpset, mens tidligere Musikalsk Danmarksmester Steen Andreasen holder kort snor i musikkorpset. Orkestrets regissør Torben Stage har spillet i Prins Jørgen Garde ligesom den daglige leder Niels Frederik Andreasen. Og så tager Thomas Brosø, der iøvrigt er næsten nabo til Niels Frederik Andreasen i Karrebæksminde, sig af forældrekontakt og marketing.

STRÅLER AF GLÆDE
Oberst løjtnant Jørgen Lauritzen er ansvarlig for uniformer, som allerede er ved at være for små til børnene og de unge mennesker og gardens eksersits står vagtleder i Den Kongelige Livgarde Finn Bentsen for. Han har dog en kort orlov fra arbejdet med garden, men havde fået sin gode kollega Søren Rønløv til at tager over, så garden blev forårsklar.
-Det er en fornøjelse at se, hvordan alle medlemmer stråler af glæde over, at være med i garden, siger Søren Rønløv, der selv er opvokset i miljøet med Prins Jørgen Garde i Vordingborg.
-Det giver et godt sammenhold og er en god måde at dyrke en fritidsinteresse på - når han lige at tilføje, inden gardens dygtige tambourmajor Sara Behrensen svinger taktstokken til afgang.

20160402 14:45


 DET
 SKER
 HER I
KARREBÆKSMINDE

 

 
 
 

140 tons
Så meget vejer kontravægten på den spændende Karrebæksminde-bro.

Den store vægt gør, at der kun skal en ganske lille motor til at hæve og sænke broklappen.
Se mere her

 

Kakao, krigere og sutsko
Ja, det er ikke småting den smukke gule bygning ved broen har været anvendt til.


Læs mere

 

 

Havnene

Hvis man foretrækker at komme sejlende til Karrebæksminde, så er der også mulighed for det, hvad enten man kommer for sejl eller motor.
Havnene tilbyder en masse faciliteter og god service. Indsejlingen finder du her: La: N 55º 10' 30.02" Lo: E 11º 38' 14.72"
Se mere her

 

 

Karrebæksminde - meget mere end et idyllisk fiskerleje
Login Powered by CMSimple Template by Kildall Fotografi Sidst opdateret: 13/10 2018 09:14:16
Til forsiden