Please download Java(tm).

Historiefortælleren viser rundt i Karrebæksminde

Hvis man som feriegæst eller borger i Karrebæksminde gerne vil vide lidt mere om det lille fiskerleje, så er det måske en god ide at gå med på en af de ture, som VisitNæstved arrangerer i den kommende tid.


-Vi har fået vores forhenværende borgmester Henning Jensen til at være historiefortæller på byvandringer tirsdag den 14., 21. og 28. juli, samt den 4. august i Karrebæksminde, fortæller Lisbeth Jessien Olesen fra VisitNæstved.-Turene starter kl. 19.00 fra Turistkontoret i Alléen 33 og tager omkring to timer. Prisen er 50 kr. pr. voksen.

KANALEN OG UDVIKLINGEN
-På turene fortæller jeg om Karrebæk, Karrebæksminde, Lungshave og Enø - historien og hvordan det hele hænger sammen, oplyser Henning Jensen en tidlig morgen efter sit havbad på Lungshave.
-Historien om kanalen, der blev gravet fra 1806-1812, og var med til at sætte gang i udviklingen i Karrebæksminde, hvor ikke mindst familien Martens var nogle af foregangsmændene.
Tre af de omkringliggende godser ejede hele området, som senere blev købt af bønderne og Næstved Havnekommission. Store dele af området ejes stadig af Næstved Havn, som dog har frasolgt en del af deres arealer.

KAKAO, MAGASINER OG VEJRHØNE
-Turen starter i Alléen, hvor jeg fortæller lidt om husene, de fire broer, der har været her, kakaofabrikken, magasinerne og kroen, inden vi kommer over på molen med Smålandshavet og dets vejrhøne. Karrebæksminde Fiskeri- og Bymuseum, hvor vi også kigger indenfor og taler med den lokale kunstner, der udstiller i disse uger.
Søfronten og den nye promenade bliver også taget i øjesyn, inden Henning Jensen tager gæsterne med over Græshoppebroen, der er blevet symbolet på Karrebæksmninde.
Videre forbi vinterbadernes sauna over til minigolfbanen og ned til stejlepladserne, for at slutte af Ved Broen.
Turen tager omkring 2 timer og foregår i et stille og roligt tempo, hvor der også bliver masser af mulighed for at stille spørgsmål til den forhenværende borgmester, der også sælger billeterne til turene.


201507 08:43

 DET
 SKER
 HER I
KARREBÆKSMINDE

 

 
 
 

140 tons
Så meget vejer kontravægten på den spændende Karrebæksminde-bro.

Den store vægt gør, at der kun skal en ganske lille motor til at hæve og sænke broklappen.
Se mere her

 

Kakao, krigere og sutsko
Ja, det er ikke småting den smukke gule bygning ved broen har været anvendt til.


Læs mere

 

 

Havnene

Hvis man foretrækker at komme sejlende til Karrebæksminde, så er der også mulighed for det, hvad enten man kommer for sejl eller motor.
Havnene tilbyder en masse faciliteter og god service. Indsejlingen finder du her: La: N 55º 10' 30.02" Lo: E 11º 38' 14.72"
Se mere her

 

 

Karrebæksminde - meget mere end et idyllisk fiskerleje
Login Powered by CMSimple Template by Kildall Fotografi Sidst opdateret: 13/11 2018 14:17:58
Til forsiden