Please download Java(tm).

Idéen med P-afgift i Karrebæksminde er stendød


Det var meningen at borgerne skulle møde politikerne "mand til mand" M/K, men de fleste af de fremmødte tilhørere kastede sig over de opstillede stole, så arrangørerne ret hurtigt droppede ideen med "valgcaféen" og gik over til paneldebatten. Helge Adam Møller (t.h.) nåede dog lige at svare på et par direkte spørgsmål for en borger.

Lokalråd Karrebæksminde havde forud for mandagens valgmøde på Karrebæk Skole, listet nogle emner op, som de 11 partiers politikere skulle drøfte med de godt 80 fremmødte tilhørere.Men den store debat var der ikke tale om.

Politikerne strøg nærmest tilhørerne med håret, vel i håb om, at der skulle komme et kryds på stemmesedlen den 21. november, netop ud for deres navn.

BROEN ER KNUDEPUNKTET
Sikker trafik var et af emnerne, og her kom der mange idér på, hvordan man kunne gøre hele området mere trafiksikkeret, ikke mindst for de bløde trafikanter.
Broen var et af de steder, der oftest var store problemer, men også hastighederne på Karrebækvej fra Kirken og ned til Karrebæksminde var oppe til debat.
"Sæt stærekasser op, og lad pengene gå til lokalområdet" var et af de politiske fejlskud, ligesom en opgravning af første del af Enø Kystvej lige efter broen, også fik tilhørerne til at trække på smilebåndet og måske streje vedkommende politiker fra listenover eventuelle kandidatet til byrådet.

HAVNEN SKAL DRIVE HAVN
Næstved Havns store besiddelser i Karrebæksminde og deres til tider fuldstændig skøre forvaltning af områderne, var også til debat.
Her var alle enige om, at Næstved Havn skal udføre havnedrift.
Næstved Havn har alt for store arealer, der intet har med havnedrift at gøre, og den måde de har forvaltet dem, har været helt ude i hampen, var blot en af bemærkningerne.
Derfor mente de fleste, at mens Næstved Kommune nok burde stå for alle fællesarealerne, der intet har med havnedrift at gøre.
Men så ville der blive et årligt underskud på omkring 500.000 kr. i havnens regnskab, idet der i øjeblikket opkræves 2.3 mill. kroner i leje fra sommerhusgrunde, erhvervsarealer og foreninger langs kanalen og i Karrebæksminde.

DE TING ER STENDØDE
I forbindelse med punktet omkring Havnen VS Kommunenn følte formanden for Næstved Havn, socialdemokraten Per Sørensen, der også havde taget turen til valgmøde, at påpege, at planerne om bl.a. P-afgift, som man forsøgte sig med tidligere på året, var stendøde. Men pælene som afgiftskiltene sad på, står stadig rundt omkring i lokalområdet, klar til nye udfordringer efter valget.

NY LOKALPLAN
Tang og pladsen ved kanalen, Kludekogerpladsen, var ikke til debat, men det blev oplyst, at Næstved Kommune nu var på vej med en lokalplan for pladsen og resten af molen.

Det er en lokalplan, der er en følge af Natur- og Miljøklagenævnetophævelse af Næstved Kommunes afgørelse af 18. december 2014 om dispensation til at opstille en flytbar pølsevogn i 3 år ved Kludekogeren.
Den nye lokalplan skulle efter sigende give tilladelse til opførelse af kiosk og informationscenter samt legeplads på pladsen, ligesom det også vil være muligt for Næstved Havn at bygge et maskinhus på molen. Og så bliver der også åbnet op for en form for læ-anordning ved Pandekagehuset.


20171031 08:46

 

 

 DET
 SKER
 HER I
KARREBÆKSMINDE

 

 
 
 

140 tons
Så meget vejer kontravægten på den spændende Karrebæksminde-bro.

Den store vægt gør, at der kun skal en ganske lille motor til at hæve og sænke broklappen.
Se mere her

 

Kakao, krigere og sutsko
Ja, det er ikke småting den smukke gule bygning ved broen har været anvendt til.


Læs mere

 

 

Havnene

Hvis man foretrækker at komme sejlende til Karrebæksminde, så er der også mulighed for det, hvad enten man kommer for sejl eller motor.
Havnene tilbyder en masse faciliteter og god service. Indsejlingen finder du her: La: N 55º 10' 30.02" Lo: E 11º 38' 14.72"
Se mere her

 

 

Karrebæksminde - meget mere end et idyllisk fiskerleje
Login Powered by CMSimple Template by Kildall Fotografi Sidst opdateret: 13/11 2018 14:17:58
Til forsiden