Please download Java(tm).

Karrebæk Møllelaug på en stor og vanskelig opgave

Det lykkedes i andet forsøg at få oprettet Karrebæk Møllelaug. Det skete tirsdag, hvor et halvt hundrede mennesker, havde fundet vej til den stiftende generalforsamling i Bethesda, og her blev der drøftet vedtægter og valgt en bestyrelse.
Formand for Møllelauget blev forhenværende museumsinspektør Palle Birk, der nu, sammen med resten af bestyrelsen, skal ud og finde de godt 10-11 mill. kroner til renoveringen af møllen.
Men det skulle ikke være helt umuligt, siges det i møllekredse.
For de penge skulle Karrebæk Møllelaug få en mølle, der igen kan suse med vingerne og male korn, men det kommer til at tage tid. Møllebyggere med begge ben på jorder, er ikke nogen, der hænger på træerne.
Mange frivillige hænder skal også indover byggeriet, og her satser møllelauget på de mange interesserede til den stiftende generalforsamling.
Men også Hans Jørgensen fra HRJ-Entreprise har været på banen med et kontant beløb og en del mandetimer, og man kunne formode, at andre firmaer i lokalområdet følger dette gode eksempel.

Allerede idag fredag kom de første håndværkere til mølle, for at tætne de værste huller i toppen af møllen, og for at sprøjte den.
Møllen er endnu ikke overdraget til møllelauget, og inden det sker, er der lige et par småting, der skal ordnes.

20160527 19:23

 

    

 DET
 SKER
 HER I
KARREBÆKSMINDE

 

 
 
 

140 tons
Så meget vejer kontravægten på den spændende Karrebæksminde-bro.

Den store vægt gør, at der kun skal en ganske lille motor til at hæve og sænke broklappen.
Se mere her

 

Kakao, krigere og sutsko
Ja, det er ikke småting den smukke gule bygning ved broen har været anvendt til.


Læs mere

 

 

Havnene

Hvis man foretrækker at komme sejlende til Karrebæksminde, så er der også mulighed for det, hvad enten man kommer for sejl eller motor.
Havnene tilbyder en masse faciliteter og god service. Indsejlingen finder du her: La: N 55º 10' 30.02" Lo: E 11º 38' 14.72"
Se mere her

 

 

Karrebæksminde - meget mere end et idyllisk fiskerleje
Login Powered by CMSimple Template by Kildall Fotografi Sidst opdateret: 13/11 2018 14:17:58
Til forsiden