Please download Java(tm).

Karrebæk klar til at modtage flygtninge

Næstved Kommune havde indkaldt til orienteringsmøde omkring Karrebæk gamle plejehjem, der om godt en måned vil være klar til at modtage op til 24 flygtninge.

Omkring 175 naboer og andre interesserede borgere havde taget imod invitationen, hvor byrådspolitiker og formand for beskæftigelsesudvalget Anette Brix og Rebecca Helqvist, der er faglig leder i kommunens integrationsteam, fortalte om den kommende indflytning.
Under den efterfølgende debat blev der givet og taget af et godt hjerte, og der kunne spores en vis form for nervøsitet for det ukendte.
Men eksempler fra tilhørerne omkring en god integration, fik de største skeptikere til at forlade mødet.

LEJEKONTRAKT PÅ FEM ÅR
Næstved Kommune har tegnet en 5-årig kontrakt med udlejeren, og de første flygtninge kan forventes at flytte ind om en måned, og det forventes at der vil være fyldt op omkring 1. august.Det er hovedsagelig flygtninge fra Syrien, Afrika og Afghanistan, der er blandt de 302 flygtninge, som Næstved Kommune vil få tildelt i 2016.

UNDERVISNING OG INTEGRATION
De kommende beboere på det gamle plejehjem, har alle fået asyl og opholdstilladelse som flygtning, og som følge deraf har de påbegyndt et undervisnings- og integrationsforløb, bl.a. på sprogskolen i Næstved. De flytter ind uden en egentlig lejekontrakt - den har kommune med udlejer, men skal ellers klare sig selv med mad og andre fornødenheder, som de får penge til fra kommunen.
Samtidig vil der være opsyn både med bostedet og beboerne.

Når indflyningen er på plads, vil der blive inviteret til en form for Åbent Hus, hvor beboere og naboer kan mødes, og måske på den måde få et godt socialt netværk og naboskab op at stå.

Læs mere om Næstved Kommunes måde
at modtage flygtninge på her


20160615 08:53

 

 

 

 

 DET
 SKER
 HER I
KARREBÆKSMINDE

 

 
 
 

140 tons
Så meget vejer kontravægten på den spændende Karrebæksminde-bro.

Den store vægt gør, at der kun skal en ganske lille motor til at hæve og sænke broklappen.
Se mere her

 

Kakao, krigere og sutsko
Ja, det er ikke småting den smukke gule bygning ved broen har været anvendt til.


Læs mere

 

 

Havnene

Hvis man foretrækker at komme sejlende til Karrebæksminde, så er der også mulighed for det, hvad enten man kommer for sejl eller motor.
Havnene tilbyder en masse faciliteter og god service. Indsejlingen finder du her: La: N 55º 10' 30.02" Lo: E 11º 38' 14.72"
Se mere her

 

 

Karrebæksminde - meget mere end et idyllisk fiskerleje
Login Powered by CMSimple Template by Kildall Fotografi Sidst opdateret: 13/11 2018 14:17:58
Til forsiden