Please download Java(tm).

Klappen gik ned for Karrebæksmindebroen

Normalt forløber gennemsejlingen af Karrebæksmindebroen uden de store problemer for både lystsejlere og erhvervsfartøjer i Karrebæksminde. Den kraftige strøm kan af og til drille en smule, men den var ikke så slem ved 11-tiden idag.
Her skulle 3 sejlbåde ud fra fjorden og broen lukkede op, som den plejer. Men da de to første var kommet igennem, begyndte klappen at køre ned i god fart, og med den tredje og sidste sejlbåd lige under broen, var der lagt op til en utrolig farlig situation.

Ægteparret i sejlbåden, lagde båden helt over med Sjællandssiden, for på den måde måske at slippe for at få smadret deres båd. Men klappen fortsatte i stor fart ned og knækkede masten på sejlbåden, der herefter blev slynget rundt om afvigværket på broen.

DET GIK STÆRKT
Et øjenvidne fortæller, at det var tydeligt, at det ville gå galt. Sejlbåde havde ingen jordisk chance for at komme væk, inden broklappen ramte den. Masten knækkede heldigvis som en tændstik, ellers kunne det have fået store katastrofale følger.
Men hvorfor sejlbåden, der naturligvis bar broflag, ikke fik lov til at sejle igennem den åbne bro, som de to andre foran, det er fortsat det store spørgsmål.

Formanden for Næstved Havn, "Porten til Europa", Per Sørensen oplyser efterfølgende, at der er tale om en menneskelig fejl. Brovagten havde simpelthen ikke set det tredje lystfartøj, men kun de to første.

Nu skal skaderne på båden vurderes, og så er det en forsikringssag.
Men godt ingen kom til skade ved uheldet.


20160519 11:59

 

 

 

 DET
 SKER
 HER I
KARREBÆKSMINDE

 

 
 
 

140 tons
Så meget vejer kontravægten på den spændende Karrebæksminde-bro.

Den store vægt gør, at der kun skal en ganske lille motor til at hæve og sænke broklappen.
Se mere her

 

Kakao, krigere og sutsko
Ja, det er ikke småting den smukke gule bygning ved broen har været anvendt til.


Læs mere

 

 

Havnene

Hvis man foretrækker at komme sejlende til Karrebæksminde, så er der også mulighed for det, hvad enten man kommer for sejl eller motor.
Havnene tilbyder en masse faciliteter og god service. Indsejlingen finder du her: La: N 55º 10' 30.02" Lo: E 11º 38' 14.72"
Se mere her

 

 

Karrebæksminde - meget mere end et idyllisk fiskerleje
Login Powered by CMSimple Template by Kildall Fotografi Sidst opdateret: 13/11 2018 14:17:58
Til forsiden