Please download Java(tm).

Planer for havnen giver stof til eftertanke

Havnebestyrelsen har besluttet, at iværksætte en renovering og nyetablering af ”Kabyskajen”. Derfor har de fremsendt materiale til Karrebæksminde Lokalråd, for at høre om de har nogen kommentarer til projektet, da der stadig er mulighed for at tilpasse det.

Se tegning af planen her.

Umiddelbart ser det hele ganske tilforladeligt ud, men når man ser på selve molen, der nu skal rettet ud fra "Kabyssen" og helt ur til indsejlingen til "Søfronten" så kan skal man nok lige stoppe lidt op, og tænke på, hvad det kan medføre.

UDDYBNING AF HAVNEN
Kajen forlænget med 25 meter og øger arealet med 1750 kvadratmeter.
Samtidig uddybes kanalen til 7,5o meter, så endnu større skibe kan lægge til i Karrebæksminde og losse deres last af f.eks. træ, der så skal flyttes videre, gennem Næstved til de kunder der har købt det.

Ved skiltning har Næstved havn tidligere gjort kraftigt opmærksom på, at havnemolen i Karrebæksminde var en erhvervshavn. Det vil så igen sige at med de nuværende EU-regler omkring terrorsikring af havne, skal der sættes hegn og overvågning omkring området.

UDDYB SEJLRENDEN
Det skal Lokalrådet måske lige tage med, inden de svarer Næstved Havn, og måske foreslå, at man uddyber sejlrenden helt ind til Næstved til 7,5 meter, så skibene kan komme de 10 kilometer længere ind.

Men indhegning af havnen i Karrebæksminde er vel ikke lige de borgerne har mest lyst til.


21052013 13:45

 

 

 

 DET
 SKER
 HER I
KARREBÆKSMINDE

 

 
 
 

140 tons
Så meget vejer kontravægten på den spændende Karrebæksminde-bro.

Den store vægt gør, at der kun skal en ganske lille motor til at hæve og sænke broklappen.
Se mere her

 

Kakao, krigere og sutsko
Ja, det er ikke småting den smukke gule bygning ved broen har været anvendt til.


Læs mere

 

 

Havnene

Hvis man foretrækker at komme sejlende til Karrebæksminde, så er der også mulighed for det, hvad enten man kommer for sejl eller motor.
Havnene tilbyder en masse faciliteter og god service. Indsejlingen finder du her: La: N 55º 10' 30.02" Lo: E 11º 38' 14.72"
Se mere her

 

 

Karrebæksminde - meget mere end et idyllisk fiskerleje
Login Powered by CMSimple Template by Kildall Fotografi Sidst opdateret: 13/10 2018 09:14:16
Til forsiden