Please download Java(tm).

Politisk forståelse men ingen penge

Der er ingen tvivl om, at de tre politikere fra Næstved Kommunes Børne- og Skoleudvalg, Lars Hoppe Søe (B) i cykeluniform, Niels True (V) og Jørgen Christiansen (A), der var inviteret på besøg i Karrebæks institutioner, virkelig fik noget at tænke over efter besøget.

Det var bestyrelserne i henholdsvis AFK (Smakken og Fjordhuset), Karrebæk Idrætsforening, Karrebæk Skole og Humlehaven, der havde inviteret udvalgets 7 medlemmer, og de tre, der kunne afse tid, fik en rigtig god orientering om, hvor integrerede de fem enheder er med hinanden.

FJORDHUSET OG NYSKABELSE
Besøget omfattede også en tur til Fjordhuset på Lungshave ligesom det nyeste tiltag i idrætsforeningen, et 2 mill. kroners projekt med multibane, skaterbane og andre faciliteter, netop er ved at blive opført. Pengene er alle indsamlet hos fonde og private investorer.

Fritidsklubben "Smakken" har i øjeblikket 65 medlemmer og kan godt siges at være omdrejningspunktet blandt institutionerne.
Det er et stærkt sted, hvor brugerne viser respekt overfor hinanden og hvor alle føler sig velkomne.
Der er et tæt samarbejde med børnehaven "Humlehaven" ved siden af, ligesom skole og fritidsklub arbejde godt sammen på tværs af klassetrin, både med en aktiv fritid, miljø, natur og motion.

De mange institutioner hænger så meget sammen, og er afhængige af hinden, så hvis "Smakken" lukkes, så vil Fjordhuset med Danmarks største grej-bank også lukke. Det er nemlig de samme medarbejde, der arbejder begge steder. Om sommeren, når Smakken holder lukket, er medarbejderne i aktivitet i Fjordhuset, der også er Blå Flag Center.

SKOLE MED 130 ELEVER
Samtidig betyder en lukning af Smakken, at mange børnefamilier måske vil overveje, om de skal flytte til Karrebæksminde, og så kan Karrebæk Skole også blive sat til salg.I øjeblikket er der godt 130 elever på skolen, kun 7 i første klasse, men så 27 i børnehaveklassen.

DET BLIVER 12.000 KR. DYRERE PR. BARN
Årsagen til politikernes besøg var, at Næstved Kommunes pengekasse er så godt som tom, og derfor skal der spares millioner af kroner, bl.a. på Børne- og Skoleområdet. En måde at gøre det på er at lukkes alt hvad der hedder fritidshjem- og klubber i Næstved. Det skulle give en besparelse på godt 6 mill. kroner her og nu. Fritidsklubberne skal så erstattes med SFO2-ordninger, der allerede nu har vist sig ikke at have den store succes, samtidig med at forældrene skal af med omkring 1.000 kr. mere om måneden i forhold til fritidshjempladserne.

BUDGETSEMINAR
Om kort tid skal Næstved Byråd på budgetseminar, hvor de skal finde de hundrede af millioner der mangler på næste års budget.
De mange forældre, frivillige ledere, personaler omkring institutionerne og foreningerne samt borgerene i Karrebæk håber, at politikerne kan finde pengene andre steder, end ved at skære ned i børn og unges muligheder for at være sammen i trygge og velfungerende rammer.
Tre politikere ved nu, hvordan tingene hænger sammen, så der hviler en tung byrde på deres skuldre.

Niels True i midten, havde sammen med Lars Hoppe Søe i cykelshorts mange spørgsmål omkring Fjordhuset og Smakkens arbejde. De fik gode svar og en grundig forklaring af bl.a. formanden for AFK (Smakken og Fjordhuset) Jørgen Wilms til højre med rødt papir.

20140815 09:38

 

 DET
 SKER
 HER I
KARREBÆKSMINDE

 

 
 
 

140 tons
Så meget vejer kontravægten på den spændende Karrebæksminde-bro.

Den store vægt gør, at der kun skal en ganske lille motor til at hæve og sænke broklappen.
Se mere her

 

Kakao, krigere og sutsko
Ja, det er ikke småting den smukke gule bygning ved broen har været anvendt til.


Læs mere

 

 

Havnene

Hvis man foretrækker at komme sejlende til Karrebæksminde, så er der også mulighed for det, hvad enten man kommer for sejl eller motor.
Havnene tilbyder en masse faciliteter og god service. Indsejlingen finder du her: La: N 55º 10' 30.02" Lo: E 11º 38' 14.72"
Se mere her

 

 

Karrebæksminde - meget mere end et idyllisk fiskerleje
Login Powered by CMSimple Template by Kildall Fotografi Sidst opdateret: 13/11 2018 14:17:58
Til forsiden