Please download Java(tm).

Privatskole i Karrebæk som supplement

Skolen skal være med til at samle aktiviteterne på Kirkebakken og fremtidssikre hele området for de skolesøgende børn og deres forældre. Orienteringsmøde lørdag den 5. december kl. 10.00 på Kirkebakken 8. Indskrivningen starter om kort tid.


Initiativtagerne til Karrebæk Privatskole fra venstre Jakob Zabel, Henrik Flensholt, Thea Baugbjerg, Mette Zabel, Louise Thyesen og Marianne Frederiksen. Derudover Gunilla Stougaard.

Igennem et halv års tid, har en gruppe initiativrige mennesker i Karrebæk arbejdet med planer om en privatskole i området.

-Og vi er nået så langt, at vi holder informationsmøde lørdag den 5. december kl. 10.00, ikke kun for børnefamilier, men for alle, der kan have interesse i planerne, fortæller Mette Zabel, der er en af initiativtagerne.

Mødet finder sted i det, der i tidernes morgen var Karrebæk gamle skole, på Kirkebakken 8, lige ved siden af kirken. Idag er bygningerne indrettet til lejrskole og ejet af Vanløse Kommune.
-Planen er, at skolen skal starte til august med klassetrin fra 0-6, men undervisningen vil blive delt op i grupper, fortæller en anden fra den aktive forældregruppe Marianne Frederiksen.
-Hen ad vejen vil vi så bygge mere på skolen, efterhånden som der bliver behov for det, så vi kan komme op til og med 9. klasse.

FREMTIDSSIKRING
-Vi ser privatskolen som et godt supplement til den eksisterende skole, så det er absolut ikke en konkurrent, forklarer Jakob Zabel.
-Det er en fremtidssikring for, at der stadig er en skole i Karrebæk. Det er rigtigt vigtigt, hvis vi skal tiltrække nye beboere til området.
At initiativtagerne gerne vil være I selve Karrebæk med stoppested lige uden for døren, er der ikke noget at sige til.
-Vi har valgt området ved kirken, fordi vi gerne vil være et samlingspunkt for borgerne. Skolen skal nemlig ikke stå tom om aftenen. Den skal bruges så meget som muligt til aftenskole, arrangementer og meget mere, så vi også kan samle borgerne i den ende af byen, i stedet for at rykke det hele ned til kanalen og turisterne.
-Vi vil gerne fortælle den gode historie, men vi vil også gerne høre, hvad de lokale mener om projektet, oplyser Mette Zabel, der satser på et bredt samarbejde med de andre institutioner og foreninger i området.
-Vores vision er at lave en af de bedste skoler i landet, men den må ikke opfattes som en ”vi er bedre end de andre”.
-Vi vil gerne møde børnene, der hvor de er. Så det bliver en skole med nogle grupper og måske ikke ligefrem opdelt som første og anden klasse. Men det bliver undervisning i en gruppe, hvor børnene er og hvor de har brug for at være i deres udvikling. Det skulle gerne give børnene lyst til at lære og give dem gnist i øjnene.

INDSKRIVNING OM KORT TID
-Fællesskab er nøgleordet i vores planer. Vi tager over, der hvor kommunen af mange gode grunde ikke kan løse opgaven i de små lokalsamfund længere. Der går vi ind med vores forældregruppe, og skaber lige det vi har brug for, fortæller Jakob Zabel.Indskrivningen til skolen begynder om kort tid, og med gode busforbindelser lige til døren, forventer initiativtagerne, at der også vil komme børn fra oplandet og Næstved. Udover skolen og undervisningen, vil der også være SFO-ordning på skolen, så børnene kan være i huset både før og efter undervisningstiden, ligesom den store grund indbyder til en masse udendørsaktiviteter.

Infomøde:
Lørdag den 5. december kl. 10.00
Rødkildelejren, Kirkebakken 8 i Karrebæk  


20151116 07:11

 

 DET
 SKER
 HER I
KARREBÆKSMINDE

 

 
 
 

140 tons
Så meget vejer kontravægten på den spændende Karrebæksminde-bro.

Den store vægt gør, at der kun skal en ganske lille motor til at hæve og sænke broklappen.
Se mere her

 

Kakao, krigere og sutsko
Ja, det er ikke småting den smukke gule bygning ved broen har været anvendt til.


Læs mere

 

 

Havnene

Hvis man foretrækker at komme sejlende til Karrebæksminde, så er der også mulighed for det, hvad enten man kommer for sejl eller motor.
Havnene tilbyder en masse faciliteter og god service. Indsejlingen finder du her: La: N 55º 10' 30.02" Lo: E 11º 38' 14.72"
Se mere her

 

 

Karrebæksminde - meget mere end et idyllisk fiskerleje
Login Powered by CMSimple Template by Kildall Fotografi Sidst opdateret: 13/11 2018 14:17:58
Til forsiden