Please download Java(tm).

Sandopfyldning, tang og molereperation

-Jeg er ikke herre over naturens gang, men nu har vi kørt en masse sand ud langs stenmolen, som skal have et lille eftersyn, fortæller formand for Næstved Havnebestyrelse Per Sørensen.

LØSE STEN I MOLEN
-På den måde kan de store entreprenørkøretøjer komme ud langs molen og lægge de sten om, der har løsnet sig.

Om sandet kan afhjælpe det store problem med tang ved Vesterhave Strand, vil Per Sørensen ikke udtale sig om.

HAVNEN HAR BETALT
Men så er forsøget gjort, uden omkostninger for Næstved Kommune og de to grundejerforeninger Lundegården og Højbovænget, som grænser op til stranden.
De to grundejerforeninger har sammen med Lokalråd Karrebæksminde samt Karrebæk og Karrebæksminde Erhvervsforening, i et brev til Næstved Havn, bedt havnen om at lade sandopfyldet blive liggende, efter reperationen af molen, for at se, om de måske havde en positiv indvirkning på vandstrømmene ved Vesterhave.

Det er Mette Pan, der har suget sandet et stykke udenfor Karrebæksminde, sejlet det ind til molen, hvor Karrebæk Vognmandsforretning herefter har kørt i pendulfart ud på stranden.
Her har en af Næstved Havns store bulldozere lagt sandet ud langs stenmolen, for at bane vejen for de entreprenørmaskiner, der herefter vil indtage området.

-Nogle af de store sten i molen har simpelthen revet sig løs, og det er dem, vi nu skal have på plads igen, fortæller Per Sørensen.

Kommunens tekniske udvalg, der er "ansvarlige" i tang-sagen, har fået lavet analyser og mulige løsningsmodeller, og intersserede kan læse om resultaterne eller mangel på sammen på følgende link.

Tangløsning 1

Tangløsning 2

Tangløsning 3

Om sandfyldningen langs molen er nok, til at få tangen i drift, tvivler mange dog på. Der skal nok meget mere sand ind i "hjørnet" ved molen, hvis det i det hele taget er løsningen.
Men nu vil de næste dage og uger måske give et lille fingerpeg.


20170701 13:36

 

 DET
 SKER
 HER I
KARREBÆKSMINDE

 

 
 
 

140 tons
Så meget vejer kontravægten på den spændende Karrebæksminde-bro.

Den store vægt gør, at der kun skal en ganske lille motor til at hæve og sænke broklappen.
Se mere her

 

Kakao, krigere og sutsko
Ja, det er ikke småting den smukke gule bygning ved broen har været anvendt til.


Læs mere

 

 

Havnene

Hvis man foretrækker at komme sejlende til Karrebæksminde, så er der også mulighed for det, hvad enten man kommer for sejl eller motor.
Havnene tilbyder en masse faciliteter og god service. Indsejlingen finder du her: La: N 55º 10' 30.02" Lo: E 11º 38' 14.72"
Se mere her

 

 

Karrebæksminde - meget mere end et idyllisk fiskerleje
Login Powered by CMSimple Template by Kildall Fotografi Sidst opdateret: 13/10 2018 09:14:16
Til forsiden