Please download Java(tm).

Shanty-sangerne øver på "Fiskerlejet" om tirsdagen

Hvis du kunne tænke dig at høre lidt sømandssange og andre herlige strofer, så øver mandskoret Last Choice hver tirsdag aften på Café Fiskerlejet.

Det er de gamle  shanty-sange, fra de store sejlskibes tid, der i første omgang står på øve-programmet, når Kim Asger Olsen, Jesper Bo Petersen, Ole Petersen, Kim Bach Sørensen og Klaus Mac-K Olsen åbner munden.

-En Shanty er en sang, sunget af en forsanger og et kor, anvendt om bord i de store sejlskibe til at sætte rytme i de hårde slid med sejlene, det at hive ankeret op, samt det trivielle arbejde ved pumperne, fortæller Klaus Mac-K Olsen, der ligesom en del af de andre medlemmer af koret, tidligere har sunget i gospelkoret First Choice.
-Om bord var en shantyman, en forsanger, hvis job  det var at få arbejdet til at glide på en mere behagelig måde, og hvis arbejdet trak ud, skulle shantymanden kunne digte videre, hvorfor der af og til findes mange vers til de enkelte sange.

Medlemmerne i Last Choice er, som de så pænt forklarer det, alle over 50 år, de synger 4-stemmigt, og når de mødes for at øve, sker det ikke uden humor og mandehygge.

Det er noget af det gæsterne på Fiskerlejet altså kan opleve om tirsdagen, de næste uger, hvor koret naturligvis også får tid til at fortælle lidt historier og drikke en kop kaffe eller stedets egen Sømandsøl.
Udover sømandssange står der også andre populære ting på repertoiret.

Klaus Mac-K og band giver i øvrigt koncert på Fiskerlejet i aften, onsdag, kl. 19-21.


20170705 08:15

 

 

 DET
 SKER
 HER I
KARREBÆKSMINDE

 

 
 
 

140 tons
Så meget vejer kontravægten på den spændende Karrebæksminde-bro.

Den store vægt gør, at der kun skal en ganske lille motor til at hæve og sænke broklappen.
Se mere her

 

Kakao, krigere og sutsko
Ja, det er ikke småting den smukke gule bygning ved broen har været anvendt til.


Læs mere

 

 

Havnene

Hvis man foretrækker at komme sejlende til Karrebæksminde, så er der også mulighed for det, hvad enten man kommer for sejl eller motor.
Havnene tilbyder en masse faciliteter og god service. Indsejlingen finder du her: La: N 55º 10' 30.02" Lo: E 11º 38' 14.72"
Se mere her

 

 

Karrebæksminde - meget mere end et idyllisk fiskerleje
Login Powered by CMSimple Template by Kildall Fotografi Sidst opdateret: 13/10 2018 09:14:16
Til forsiden