Please download Java(tm).

Udlejning af feriehuse
giver lokal omsætning
på godt 18 mill. kroner

-Det går godt med udlejningen af feriehuse og 2017 sætter rekord her i området, fortæller Carsten Gieseler, der står for Næstved Turistforenings kontor i Karrebæksminde og Feriepartner Sjælland-Syd, der lejer sommerhuse ud i Karrebæksminde og omegn.

PÆN STIGNING
Med en stigning på 38% i forhold til sidste år, bliver 2017 et rekordår med små 900 ugers udlejning i forhold til 633 i hele 2016.
-Men stigningen skal i nogen grad ses i lyset af renoveringen af den ene ovn på glasværket i Holmegaard, hvor vi i kortere og længere perioder havde både tyske og portugisiske arbejdere som kunder.
-På et tidspunkt havde vi så mange, at vi måtte have hjælp fra vores kolleger på Stevns og hos vore naboer på ”Smålandshavet”, oplyser Carsten Gieseler, der har haft nok at se til igennem hele året.

MANGLER HUSE
-Selv uden de mange arbejdere, har vi kunnet fremvise en pæn stigning, og det er igen begyndt at gå den rigtige vej. Vi har omkring 60 huse til udlejning, men kunne godt bruge en del mere her i lokalområdet, for turiststrømmen er igen begyndt at søge mod oplevelser i Danmark. På landsplan har Feriepartner godt 6.000 huse.

-Stigningen kommer især fra Danmark, Tyskland og Norge, og vi har mange gengangere og endda familier, hvor det nu er børnebørnene, der lejer sig ind i Karrebæksminde.

På de store ”skiftedage” er der travlhed på kontoret i Alléen, hvor der foregår nøgleudlevering, og rundt omkring i husene, hvor folkene fra ”Ren Igen” i Næstved gør klar til det næste hold feriegæster.
Et godt samarbejde med Brotorvets Cykler gør, at feriegæsterne kan komme og leje flotte cykler, og på den måde komme lidt rundt på de små stier og veje og få nogle dejlige oplevelser ude i den smukke natur.

GIGANTISK OMSÆTNING
Horesta, der er hotel- og restaurationsbranchens brancheforening, har lavet en beregning på, hvor meget der omsættes i lokalområdet ved udlejning af et sommerhus, og her er man landet på tallet 300.000 kr. pr. hus. Og ganger vi det med de godt 60 udlejede sommerhuse i Karrebæksminde, skulle det give en lokal omsætning på omkring 18 mill. kroner til turisterhverv, forlystelsesparker og turistmål, butikker, restauranter og andre aktiviteter.
Næstved Turistforenings bygning i Alléen 33, der for øvrigt lige er blevet frisket lidt op udvendigt af det lokale entreprenørfirma HRJ-Service, huser udover Feriepartner og Turistinformation også den lokale EDC-mægler Poul Erik Bech og så en pengeautomat fra Sydbank.
-Vi oplever helt generelt, at vores kunder er glade for de effektive selvbetjeningsløsninger, vi har, og med de nye smarte pengeautomater kan kunderne hæve næsten hele døgnet, da automaten kun er lukket i to timer om natten, fortæller privatdirektør i Sydbank Morten Berg.
-Eksempelvis har køb af euro i pengeautomaten været en stor succes. Det er nemt, ligetil og hurtigt for kunden og kan gøres uden for bankfilialens åbningstid.

GENOPBYGGET LOKAL TURISME
-Historien har vist, at en succesfuld sommerhusudlejning forudsætter lokalkendskab og lokalt engagement, påpeger bestyrelsesmedlem i Næstved Turistforening Erik Holst, der her ses til venstre, sammen med daglig leder af kontoret i Karrebæksminde Carsten Gieseler og formand Georg Bentzen.

-Da turistforeningen for år tilbage solgte sommerhusudlejningen til en landsdækkende virksomhed, lukkede udlejningen efter mindre end to år. Nu har vi genopbygget en vigtig del af den lokale turisme, som betyder, at Næstved Turistforening kan holde åbent året rundt og desuden støtte et godt samarbejde med det regionale turistsamarbejde, Visit Sydsjælland-Møn.

-Takket være Næstved Kommune, der har stillet et lokale i Ventesalen på Banegårdspladsen ved Næstved Station til rådighed, kan vi ved hjælp af 35 frivillige medarbejdere yde turister service fra klokken 10 til 16 på alle hverdage. Men vi kunne gøre mere, hvis Næstved Kommune vil støtte med midler til en koordinator af dette arbejde samt støtte uddannelsen af de frivillige. Vi håber, at det nye byråd vil kvittere for turismearbejdet med en håndsrækning. Den vil være guld værd, slår Erik Holst fast.


20171215 09:53

 DET
 SKER
 HER I
KARREBÆKSMINDE

 

 
 
 

140 tons
Så meget vejer kontravægten på den spændende Karrebæksminde-bro.

Den store vægt gør, at der kun skal en ganske lille motor til at hæve og sænke broklappen.
Se mere her

 

Kakao, krigere og sutsko
Ja, det er ikke småting den smukke gule bygning ved broen har været anvendt til.


Læs mere

 

 

Havnene

Hvis man foretrækker at komme sejlende til Karrebæksminde, så er der også mulighed for det, hvad enten man kommer for sejl eller motor.
Havnene tilbyder en masse faciliteter og god service. Indsejlingen finder du her: La: N 55º 10' 30.02" Lo: E 11º 38' 14.72"
Se mere her

 

 

Karrebæksminde - meget mere end et idyllisk fiskerleje
Login Powered by CMSimple Template by Kildall Fotografi Sidst opdateret: 13/10 2018 09:14:16
Til forsiden