Fremhævede nyhederNyheder

Glæder og skuffelser

Forhenværende borgmester Henning Jensen gæster Bethesda tirsdag den 14. januar kl. 14.30 for at fortælle om sit liv i Næstved Kommune.

Henning Jensen er født i 1946 og flyttede som 1-årig med sine forældre til Næstved. Efter endt skolegang, en realeksamen i 1963 fra Lille Næstved Skole, fik han læreplads som shippingelev hos AP Møller i København. Efter uddannelsen kom han tilbage til Næstved og tog en læreruddannelse, og fik herefter job på Lindebjergskolen.
I sine unge år var Henning Jensen en habil håndboldspiller, og som fløjspiller i HG opnåede han at spille i håndboldens 2. division, der dengang var Danmarks næstbedste række.

UNG FORMAND
Henning Jensen blev formand for socialdemokraterne i Næstved i 1972 blot 26 år gammel, og to år efter blev han valgt ind i Næstved Byråd, hvor stoppede i maj 2011. Han er med over 20 år på borgmesterposten blandt de borgmestre i Danmark, der er blevet genvalgt flest gange, og på trods af skiftende stemmetal har han ved hvert eneste valg været lokal topscorer og socialdemokratisk stemmemagnet.

SAMMENLÆGNING
Han var i 2007 initiativtager til dannelsen af Ny Næstved Kommune i forbindelse med kommunalreformen. Gennem forhandlinger med de omkringliggende kommuner lykkedes det Henning Jensen at danne Region Sjællands største kommune med 80.000 indbyggere af de tidligere kommuner Næstved, Holmegaard, Fladså, Suså og Fuglebjerg.

Alt det og meget mere kan deltagerne ved Tirsdagstræf den 14. januar 2020 kl. 14.30 i Bethesda glæde sig til at høre om.

Historiefortælleren Henning Jensen gæster Bethesda tirsdag den 14. januar kl. 14.30 med foredraget ”Glæder og Skuffelser”. (Foto: Finn John Carlsson,)

 

error: Nej!