ForeningerFremhævede nyhederNyheder

Dramatisk flugt fra DDR-regimet

Mandag den 26. oktober kl. 20.00, kan du høre forfatter og journalist Jesper Clemmesens foredrag om ”Afhopperne”, den dramatisk flugt fra DDR-regimet. Det er Svovlstikkerne der står for arrangementet.

Søndag den 24. juli 1960 hoppede Jan Rocek sammen med sin kone, svigermor og to små drenge over rælingen på den østtyske færge “Seebad Ahlbeck” og ned i vandet i Gedser Havn, hvorfra de blev reddet i land.
Dagen efter gjorde familiens gode venner dem kunststykket efter og sluttede årtiers undertrykkelse af to jødiske familier i Østeuropa.

HELTEMODIGE DANSKERE
”Afhopperne” er den utrolige historie om at overleve nazisternes uhyrligheder i udryddelseslejren i Auschwitz, blive fanget på Jerntæppet i Prag og til sidst undslippe kommunismen via Danmark. Her kom de to familier kun i land, fordi heltemodige danskere forhindrede det østtyske mandskab i at stoppe familiernes flugt.
Senere kunne de immigrere til USA med hjælp fra den berømte danske videnskabsmand Niels Bohr, der kastede sig ind i deres sag.

HÅRREREJSENDE FLUGT
”Afhopperne” er en storslået fortælling om at gennemleve totalitære regimer, se det meste af sin familie blive udslettet og selv søge friheden med en dristig og hårrejsende flugt fra Prag og op gennem Østtyskland.
Bogen er blevet til gennem interviews med hovedpersonerne dengang – bl.a. Jan Rocek, der stadig lever – og et omfangsrigt arkivarbejde i Danmark, USA, Tyskland og flere østeuropæiske lande.
Hør forfatter og journalist Jesper Clemmensen fortælle den dramatiske historie om to familiers kamp for overlevelse og frihed under både nazisterne og kommunisterne.

Billetter til foredraget kan købes på www.billetten.dk

Mulighed for spisning fra kl. 18.30
2 retters menu og en genstand for 185 kr.
Dette skal bestilles separat hos Smålandshavet telefon 55 43 40 16

error: Nej!