Fremhævede nyhederNyhederTurisme

Stor interesse for skovbegravelser

Der er mange ukendte faktorer her i livet, men en ting er 100% sikkert, nemlig at vi på et tidspunkt skal herfra.
Mange lader de efterladte om at klare den sidste rejse, men flere og flere er begyndt selv at ville bestemme, hvordan det hele skal foregå.
Og i den forbindelse er skovbegravelser blevet det store hit.

SMÅ 600 HAR BESTILT PLADS
I Borgnakke Skov mellem Næstved og Karrebæksminde, finder vi en af landets 30 skovbegravelsespladser.
Skoven hører under Saltø Gods og der findes i forvejen store gravhøje fra bronzealderen på området.
-Vi har allerede haft over 100 urnenedsættelser og har godt 600 reservationer, så vi er kommet godt fra start, fortæller Carl Graf von Scheel-Plessen, der er 11. generation på Saltø.
Saltø Skovbegravelsesplads er den næststørste på Sjælland, kun overgået af Ledreborg ved Roskilde.

GOD PLADS
Skoven ligger lige ud til Karrebæk Fjord og der er sat bænke op rundt omkring på begravelsespladsen, hvor de smukke bøgetræer skaber en helt utrolig ramme om det store område.
-Alle urnepladserne bliver markeret via GPS, og der er godt 15.000 af dem, fortæller greven videre, mens en lille gruppe interesserede er mødt op til en rundvisning og orientering en kølig eftermiddag.
-Det er muligt at reservere plads til en enkelt urne, til to urner eller der kan blive tale om et familietræ. Når urnen er nedsat, træder fredningen i kraft og den løber i første omgang i 10 år, orienterer Carl Graf von Scheel-Plessen.

NATUREN BESKYTTES
-Der må nedsættes en mindeplade på stedet, men ellers må der ikke gøres noget. Altså ikke noget med blomster og planter. Det er naturen, der varetager pasningen med årstidernes gang.
Et ægtepar kigger på hinanden, peger på et træ og fruen siger henvendt til sin mand.
-Det kunne være et godt sted. Så kan jeg ligge på den ene side at træet og du på den anden!
På en høflig forespørgsel om, hvorfor de ikke vil ligge ved siden af hinanden kommer svaret promte med et stort grin fra hustruen:
-Han snorker!

Jo, det behøver ikke være kedeligt at kigge på gravpladser.
På www.skovbegravelse.dk kan der læses mere om steder, priser, regler og om, hvordan man evt. kan komme med på en lille “besigtigelsestur”.
Næste gang i Borgnakke Skov er den 10. december kl. 14.00-15.00. Mødested er på parkeringspladsen ved Borgnakkeskovens Isbutik.

 

error: Nej!