ForeningerFremhævede nyhederNyheder

Giv et øjeblik af din tid – gør et andet menneske glad

-Rundt omkring os er der mennesker, der savner selskab. En kop kaffe og en snak, en gåtur eller et spil kort. Mere skal der ikke til for at sprede glæde i et andet menneskes liv, fortæller tidligere sygeplejerske og sociolog Anne Skov fra Karrebæksminde.
Og hun ved, hvad hun taler om. Hun er nemlig aktivitetsleder i besøgstjenesten hos ÆldreSagen i Næstved, hvor der er brug for flere frivillige besøgsvenner, som gerne vil glæde mennesker, der savner selskab – og som måske selv synes, det kunne være hyggeligt at lære et andet menneske at kende.

KUN HYGGE, IKKE PLEJE
-Som besøgsven aftaler du og den, du besøger, selv, hvor ofte I skal mødes, og hvad I vil lave sammen. Det kan være en snak over kaffen, lidt avislæsning, et spil kort, eller hvad der nu er lyst til, oplyser Anne Skov, der heller ikke udelukker en lille gåtur, et cafébesøg eller deltage i fællesspisning.

ANNE SKOV er aktivitetsleder i Ældresagens besøgstjeneste i Næstved.

-I dag har vi 52 besøgsvenner. Men vi har brug for flere, da der i øjeblikket sidder ældre mennesker der håber på at få brudt deres ensomhed og lidt glæde i livet ved et besøg.

-At få besøg kan gøre en stor forskel for et menneske, der savner selskab og som måske er ved om man så må sige at miste forbindelsen til livet. Som besøgsven er man med til at skabe et lyspunkt i hverdagen. Man skal ikke kunne noget særligt – det vigtigste er at have lyst til at lære et andet menneske at kende.

-Det er vigtigt at understrege, at besøgsvenner ikke skal udføre personlig pleje eller rengøring, men kun være der for at hygge, påpeger Anne Skov.

ET FRIRUM I HVERDAGEN
Nogle vægrer sig ved at blive besøgsven, fordi de er bekymrede for, om de har tid og ikke vil binde sig til noget fast.
-Men som besøgsven er man selv med til at bestemme, hvor ofte og hvor længe man skal mødes, siger Anne Skov og fortsætter.
-Flere besøgsvenner fortæller, at besøgsvenskabet er et dejligt frirum i hverdagen og meget livsbekræftende, og at de får mindst lige så meget ud af samværet, som de giver.

Interesserede kommende besøgsvenner kan kontakte Anne Skov på telefon 20231539 eller  ÆldreSagen Næstved på 55723800, sagen4700@gmail.com, også gerne for en uforpligtende snak om det at være besøgsven.
Som frivillig besøgsven i Ældre Sagen vil du få grundig vejledning i det frivillige arbejde, og du bliver tilknyttet den lokale aktivitetsleder, som du altid kan henvende dig med

error: Nej!