Fremhævede nyhederNyhederTurisme

Tyve år med livreddere i Karrebæksminde

Når de specialuddannede kystlivreddere fra TrygFonden Kystlivredning åbner livreddertårnet på Enø Strand den 28. juni, er det en helt speciel dag. Det er nemlig 20 år siden, at det velkendte rød-hvide livreddertårn blev indviet på stranden.

Fredag den 28. juni åbner TrygFondens kystlivreddere livreddertårnet på Enø Strand, og frem til den 21. august holder livredderne øje med strandgæsterne hver dag fra kl. 10-18. I år er det 20 år siden, at livreddertårnet blev indviet på stranden, og TrygFonden Kystlivredning har været glade for at passe på badegæsterne igennem årene.

– I den tid, vi har haft livreddere på Enø Strand, har vi haft et rigtig godt samarbejde med kommunen om livredderordningen, og jeg ved, at vores livreddere har haft mange gode dage på stranden med de lokale badegæster og turisterne. Det har været en stor fornøjelse at være med til at gøre strandturen tryg for både børn og voksne, siger René Højer, projektchef i TrygFonden.

KIG FORBI – KAGE TIL DE FØRSTE
I anledningen af livreddertårnets 20-års fødselsdag byder livredderne på kage til de første strandgæster den 28. juni fra kl. 10.00.
Livredderne håber på en solrig og varm badesæson, så der kommer mange mennesker på strandene i år.

– I løbet af foråret har livredderne trænet intensivt for at blive klar til badesæsonen, og nu er det endelig tid til at komme ud på strandene. Hvis der opstår farlige situationer i vandet, er livredderne klar til at træde til med hjælp. Men det forebyggende arbejde er også en stor del af livredderjobbet. Derfor er livredderne opmærksomme og klar til at gribe ind, hvis der er situationer, som potentielt kan udvikle sig og bringe personer i fare, fortæller René Højer, projektchef i TrygFonden.
René Højer opfordrer strandgæsterne til at komme forbi og få en snak med livredderne i løbet af sommeren. Livredderne viser gerne deres livredderudstyr og fortæller, hvad man særligt skal passe på, når man bader i havet.

HJÆLP DIT BARN MED AT BLIVE TRYG I VANDET
Sommerens strandture er oplagte til at træne med børnene, så de bliver trygge i vandet. Ved alle TrygFondens livreddertårne kan man finde inspiration til forskellige lege og øvelser, som hjælper børnene til at blive bedre svømmere og lærer dem, hvordan man redder sig selv og andre i vandet.

– Vi ved fra undersøgelser, at hver tredje 7-14-årige nogle gange føler sig usikker, når han eller hun skal svømme, og blandt dem i aldersgruppen, som ikke kan svømme, vil 91 pct. gerne lære det. Så der er stor interesse blandt børn for at lære at svømme og blive mere sikre i vandet. Som forældre kan vi hjælpe børnene ved at gå i vandet med dem og motivere dem gennem leg og øvelser. Ved vores livreddertårne er der forslag til vandøvelser, og livredderne er naturligvis også klar til at vejlede i, hvilke øvelser der passer til de forskellige aldersgrupper, siger René Højer.

TAG TIL EN STRAND MED LIVREDDERET
Gennem sommeren bemander TrygFonden Kystlivredning strande i hele landet, og livredderne opfordrer altid til, at man vælger en strand med livreddere.
– Der er mange gode strande i Danmark, men det giver en ekstra tryghed, når der også er livreddere til stede, som kan gribe ind, hvis man skulle komme i problemer i vandet, hvilket kan ske for selv en erfaren svømmer. Fordi livredderne kender stranden og vind- og vejrforholdene godt, så kan de også gribe ind, før en situation udvikler sig til en ulykke. Så tag familien med til en strand, hvor livredderne holder øje, og gå altid flere i vandet sammen, så I kan holde øje og hjælpe hinanden, siger Anders Myrhøj, kystlivredningschef i TrygFonden Kystlivredning.
Se, hvor TrygFondens kystlivreddere bemander livreddertårnene her.

De 5 baderåd
1. Lær at svømme

  1. Gå aldrig alene i vandet
  2. Læs vinden og vandet
  3. Lær stranden at kende
  4. Slip ikke børnene af syne

Læs mere om TrygFonden Kystlivredning på www.respektforvand.dk.

error: Nej!