Fremhævede nyhederNyheder

Mere strøm skal fremtidssikre området

Igennem de seneste måneder, har der været gang i en masse gravearbejde i hele regionen.
Store røde trækrør er blevet lagt ned langs veje og ind over marker og gennem andre private parceller. De fleste steder skydes rørene igennem jorden. Trækrørene skal bruges til at gøre plads for enorme elledninger.
Når trækrøerne er på plads, blæses en snor igennem, som der spændes en wire på og når den er igennem, sættes elkablet på og så kan det trækkes igennem.

STORT KABEL MELLEM TRANSFORMERSTATIONERNE
-Vi er i gang med at forstærke elnettet i området, så det er klar til fremtiden, hvor mange flere kilowatt-timer skal fragtes gennem elnettet, fortæller Philip Olesen, presseansvarlig i Cerius, der står for udbygning og vedligeholdelse af elnettet på store områder af Sjælland og omkringliggende øer.
-Det skyldes både flere private ladebokse og varmepumper men også hele industrier, som vender ryggen til fossile brændsler som olie, benzin, diesel og gas til fordel for strøm, siger Philip Olesen.
Der er tale om et 50kV-kabel, der skal forbinde to af firmaets store transformerstationer.
-Vi forventer, at arbejdet er afsluttet i september.
Så beboerne her i området må have lidt mere tålmodighed med de mange maskiner og arbejdsvogne, der til tider lidt kaotisk, fylder godt i gadebilledet.

error: Nej!