ForeningerFremhævede nyhederNyhederTurisme

Folkefesten fortsætter på søndag

Bo Grauman får en hurtig kop morgenkaffe ved Martens Røgeri, inden han sammen med en masse gode hjælpere går igang med at rydde op efter EM på storskærm.

Storskærm og hegn, ølvogne og bannere er endnu ikke blevet fjernet, før initiativtageren til storskærms-arrengementerne Bo Grauman er i gang med det næste store arrangement.
Vi fangede ham i morges hos Martens Røgeri, hvor han sammen med et par af hans mange hjælpere, fik lidt morgenmad.
Men søndag fortsætter folkefesten ved kanalen eller rettere på kanalen i Karrebæksminde, hvor det er fiskernes store kapsejlads, der står for døren.

KRIG OG CORONA SPÆNDTE BEN
-Siden 1905, to år efter Karrebæksminde Fiskeriforening blev etableret, startede man med en årlig kapsejlads for medlemmerne, fortæller Carl Martens fra Martens Røgeri.
-Sejladserne har kun været afbrudt 2 gange, nemlig lige omkring 2. verdenskrig, hvor der var mangel på brændstof og så under Corona-krisen sidste år.

Ellers har fiskere og nu også andet godtfolk stævnet ud for at tilbagelægge to omgange på den udlagte bane enten ude på Smålandsfarvandet eller inde på fjorden.

Der bliver taget tid på begge omgange, og den båd der kommer tættest på den samme tid for begge omgang, er vinder. Altså en præcisionssejlads.

FEST OG MUSIK LANGS KANALEN
Traditionerne står i kø denne dag, hvor der er fest og farver, musik og bægerklang langs kanalen, og de mange deltagende både er pyntet med masser af reklamebannere og feststemte mennesker.
Der er også tradition for, at mange af de dengang helt unge mennesker, der stak af for at fiske i Nordsøen, vender hjem til det idylliske fiskerleje, for at deltage og møde gamle venner og bekendte.
-Arrangementet starter kl. 13.00 hvor alle sejler ind på fjorden, fortæller Bo Grauman, der er praktisk arrangør med Karrebæksminde Fiskeriforening på sidelinjen.
-Overdommer, alias borgmester Carsten Rasmussen, er på plads på det gode skib Minerva, og når resultaterne er gjort op, vil der være præmieoverrækkelse “på havet”.
-Vi har besluttet at gøre det på den måde, forklarer Bo Grauman, for ikke at komme til at overtræde nogle af de mange forskellige regler, der er i forbindelse med Coronaen.
-Det har ikke skortet på interesse og stor velvilje fra de lokale, som vi har henvendt os til i forbindelse med kapsejladsen og det er vi naturligvis utrolig glade for. Uden deres opbakning ville det være umuligt at lave et sådant arrangement, påpeger Bo Grauman.

Formand for Karrebæksminde Fiskeriforening Thomas Ditlevsen måtte aflyse kapsejladsen sidste år.

SKIBE I SØEN
Bo Grauman trådte ind som praktisk arrangør, da Karrebæksminde Fiskeriforening var på nippet til også at aflyse dette års sejlads, på grund af Corona restriktioner, i stil med sidste år. Men da Bo selv har tre træskibe, som gerne skulle ud at sejle, besluttede han at hjælpe til med det praktiske.
-Ja, jeg har investeret i en par gamle træskibe, en bundgarnsjolle, en Dyreborg-jolle og en damjolle, og dem vil jeg naturligvis gerne have en tur på fjorden ved denne lejlighed.
Træskibe kræver megen opmærksomhed og vedligeholdelse, så måske er det derfor den gode “skibsreder” også har investeret i to mere almindelige “kaffekrus”, så flåden er oppe på 5 både.

Der er lagt op til endnu en folkefest med flagalle og forhåbentlig godt vejr. Det hele tilsat en masse glade mennesker og hvad deraf følger.

 

error: Nej!