Fremhævede nyhederNyhederTurisme

Nu er Alléen igen en allé

Næstved Vej og Park har netop afsluttet plantningen af de sidste træer af sorten tyrkisk eg i alléen, et arbejde, som er blevet godt et halt år forsinket ud fra de forudsigelser, der blev lagt for dagen for godt et år siden.
Men nu er de der og alleen står igen klar til at leve op til sit navn.
Så nu kan beboerne glæde sig over, at de ikke fremover skal være bange for, at træernes rødder gror ind i fundamenterne på husene og ødelægger murværket. Tyrkisk eg er af sorten Frynse eg, der er en meget hårdfør træsort, der i modsætning til de tidligere Lindetræer i Alléen, ikke er så modtagelige for bladlus, der sendte deres sure safter ned på de parkerede biler, så der skulle ekstra meget sprinklervæske i brug, inden man som bilist kunne se ud af forruden igen.

I starten af sidste år satte Park og Vej de første 26 træer, og resten skulle følge, når turistsæson var overstået. Det er den så nu.
error: Nej!