Fremhævede nyhederNyheder

Historier fra ”hestens egen mule”

Da daværende kronprins Frederik og Mary Donaldson blev gift i 2004, var det kongelig staldmester Michael Mentz, der havde ansvaret for den åbne karet med de otte heste, der bragte de nygifte fra Vor Frue Kirke til Amalienborg.

Det var også ham, der gennem mange år sørgede for, at det forløb problemfrit ved dronningens store nytårskur, hvor majestæten kørte i guldkaret til Christiansborg Slot for at tage imod kurgæsterne.

Vil du høre historierne fra ”hestens egen mule”, så skal du kigge forbi til Tirsdagstræf den 9. april kl. 14.30 i Karrebæk Kirke, hvor den tidligere chef for De Kongelige Stalde og for Gardehusarregimentets Hesteskadron på GHR, Michael Mentz kommer og holder foredrag.

CHEF FOR HESTESKADRONEN PÅ GHR
Det lå ligesom i kortene, at Michael Mentz skulle gå militærvejen, som søn af en oberstløjtnant og opvokset på GHR-kasernen i Næstved. Sin uddannelse fik han hos dragonerne i Holstebro, inden han via Vordingborg Kaserne kom tilbage til Gardehusarregimentet i fødebyen Næstved, hvor han i 14 år var chef for hesteskadronen, der med sit ugentlige ridt gennem Næstved by, så absolut var medvirkende til at gøre byen kendt langt ud over bygrænsen.

Dagen efter sin 60 års fødselsdag, en kølig oktoberdag i 2001, red han gennem byens gader for sidste gang.
Eskadronen var blevet flyttet til Slagelse. Michael Mentz havde takket af som chef og startede herefter som chef for De kongelige Stalde, der har til huse på Christiansborg.

DET BLIVER IKKE KEDELIGT
I 2014 gik Michael Mentz på pension og det samme gjorde hans trofaste følgesvend gennem mange år, hesten Kavaler.
Michael Mentz modtog i 2001 Dyrenes Beskyttelses sølvmedalje for sin indsats for hestevelfærd, og du kan altså møde ham og høre de mange spændende og sjove beretninger om et langt liv blandt selvstændigt tænkende 4-benede væsner.
Det bliver ikke kedeligt.

error: Nej!