ForeningerFremhævede nyhederNyhederTurisme

Forening laver fest for hele byen

Kapsejlads og tovtrækning. Søren Henriksen og Thomas Ditlevsen har kastet sig ud i et stort weekend-arrangement den anden weekend i juli 2024

Selv om de ikke er flere aktive medlemmer end man kan tælle på en savværksarbejders hånd, så kaster de sig alligevel ud i et stort arrangement for hele byen.
Det er Karrebæksminde Fiskeriforening, der for 128 gang sætter den traditionsrige Fiskernes Kapsejlads i søen den anden søndag i juli, men ikke nok med det, de udvider med et stort arrangement lørdag eftermiddag og aften.

TOVTRÆKNING OG SPISNING
-Vi vil gerne lave noget, som hele byen kan tage del i, siger formand for Karrebæksminde Fiskeriforening Thomas Ditlevsen, der sammen med fisker Søren Henriksen fra Hr. og Fru Fisk, er mændene bag weekendarrangementet den 13. og 14. juli.
Der lægges ud lørdag med tovtrækning, som foreningen tidligere har haft succes med.
-Det foregår på to flåder i kanalen mellem Kanalkroen og Hr. og Fru Fisk, forklarer Søren Henriksen.
-Der er allerede tilmeldt 12 hold til konkurrencen, men der er plads til et par hold mere.

HOPPEBORG OG UNDERHOLDNING
-Og mens “stærke” kvinder og mænd kæmper om ikke at ryge i kanalens kolde vand, kan børnene muntre sig i en gigantisk hoppeborg, ligesom der vil være underholdning med to orkestre i løbet af aftenen, hvor vi også tilbyder en lækker grill-buffet, som kan nydes i det store øltelt, siger Thomas Ditlevsen.
Selv om fiskeriforeningen kun tæller ganske få medlemmer, så er opbakningen til de to “drenges” arrangement ikke mindre, idet mange unge bysbørn har lovet at give en hjælpende hånd til de to arrangementer.
-Vi håber naturligvis på stor opbakning til arrangementet fra hele byen om lørdagen, og billetter kan allerede nu købes på Kanalkroen, Martens Røgeri og hos Hr. og Fru Fisk.

MUSIK PÅ TVÆRS AF KANALEN
Søndag er det så tid til den store kapsejlads, hvor deltagerne skal sejle to runder på en afmærket rute inde på fjorden, og den skipper der kommer tættest på den samme tid på begge ture, er vinder.
-Der er efterfølgende præmieuddeling, og her er det bare som altid væltet ind med præmier fra de lokale erhvervsdrivende, siger Søren Henriksen.
Hos kollegerne i Marine Event har Søren og Thomas lånt båden “Brake”, som vil være scene for orkestret, der skal underholde de forhåbentlig mange gæster under kapsejladsen.
Det er også næsten lige så sikkert som amen i kirken, at der vil være musik flere steder på begge sider af kanalen denne dag.
-Men at få koordineret tidspunkterne omkring spilletiderne hos de forskellige aktører, er  lige så svært som at bestemme vejret. Den dag du kan det, vil jeg godt påtage mig at få det koordineret, griner Søren Henriksen.
Der er dog ingen tvivl om, at der nok skal blive godt besøg begge dage, især hvis vejret arter sig med lidt sol og ingen vind.

Der er tradition for at Fiskernes Kapsejlads trækker mange mennesker til Karrebæskminde.

 

error: Nej!