Fremhævede nyhederNyheder

Fra tiden før “Breaking News”

Journalist og forfatter Henning Kørvel kan fejre 50 års jubilæum som journalist.

For 50 år siden brugte medierne ikke overskrifter som ”Breaking News” for at fange læsernes opmærksomhed. Dette gjaldt også for Næstved Tidende, der dengang havde 7 journalistelever, billig arbejdskraft og ihærdige for at vise, hvad de duede til. Og så skulle abonnenterne nok læse alt, hvad der stod i “Tidende”.
Det var på dette tidspunkt Henning Kørvel trådte ind af døren på Næstved Tidende.

DE VAR IKKE PÅ JULEKORT
-Jeg blev ansat på Næstved Tidende (Sjællandske i dag, red.) den 15. februar 1971, fortæller Henning Kørvel.
-Et halvt år forinden havde jeg jobbet på Sorø Avis, og Bent Hansen fra ”Ud på landet” og Henning Jessen, Næstved Tidende, spurgte, om jeg havde lyst til at blive journalist.
-Bent Hansen var involveret, fordi jeg siden 1968 havde været skribent ved ”Jagt & Fiskeri”, som han var redaktør af. Jagten var altså min vej til journalistik.
Og så skulle den nye elev præsenteres på “Tidende”.
Det var daværende chefredaktør Asger Olsen, der viste rundt.
-Og da vi kom ind til journalist Otto Elbo, sagde Asger Olsen: ”Det er unge Kørvel, han er fra Bent Hansens garde”. Otto Elbo så ud, som om han var blevet ramt af en atombombe, og jeg undersøgte senere sagen, og fandt ud af at Elbo og Bent Hansen ikke kunne lide hinanden.

KRIMINALSTOF OG JAGT
Henning Kørvel kom på journalisthøjskolen og blev udlært i 1974 og fortsatte på Næstved Tidende til 1984. Frem til 1993 var han på Sjællands Tidende og siden har han været freelancer.
Der er sket meget i bladbranchen på de 50 år, må Henning Kørvel erkende.
-For 50 år siden måtte vi i Næstved Tidende ikke skrive kritisk om redaktørens bridgevenner, Venstrefolk og byens handlende. Sådan er det heldigvis ikke længere.
Henning Kørvel dækkede blandt andet kriminalstoffet på Næstved Tidende, og her skete det af og til, at han måtte skrive mindre flatterende om byens “spidser”, hvis de havde rodet sig ind i noget skidt.
Sådanne artikler skulle så lige forbi chefredaktøren, for at blive korrigeret, så det ikke gik for meget ud over “vennerne”.

Journalistikken og Hennings enorme viden om jagt og vildt, har også givet ham et utal af spændende oplevelser i ind- og udland. Hans mange jagtrejser, er flittigt beskrevet i forskellige medier, og Henning har også udgivet en hel del meget informative jagtbøger.
Kommer man på besøg i hans lille hus i Karrebæksminde, er man slet ikke i tvivl om, at her bor en dygtig jæger. Det vidner de mange forskellige trofæer overalt i huset om.

Jubilæet blev, som så meget andet for tiden, fejret i stilhed, men med et godt måltid mad og et glas vin.Henning Kørvelker tillykke.

 

error: Nej!