Fremhævede nyhederNyheder

Så meget godt i vente….

Normalt samles omkring 550 kirkegængere til de to festlige juleaftensgudstjenester i Karrebæk Kirke, men i år er antallet begrænset til 40 deltagere kl. 13.00 og igen 40 kl. 16.00, hvor sognepræst Jakob Grandjean holder sin prædiken over temaet “Så meget godt i vente”.
Også Fodby Kirke har juleaftensgudstjeneste. Det er kl. 14.30, hvor sognepræsten kommer med sit glade budskab.

Der vil naturligvis blive taget alle de hensyn, der skal og kan tages i forbindelse med den Covid-19 til disse tre gudstjenester i form af afstand, mundbind, begrænsninger i antallet af kirkegængere, håndsprit  og adgang til og fra pladserne i kirken.

Nogle kirker ville gerne aflyse julegudstjenesterne, men kirkeminister Joy Mogensen har ikke villet tage denne beslutning, til trods for, at der er flere tusinde kirekeansatte, der har skrevet under på en opfordring til at aflyse julegudstjenesterne, begrundet i smittespredning og det øgede smitteniveau.

DER MÅ NYNNES MED LUKKET MUND
Og så er der den helt store synder i kirken, når det kommer til smittespredning, nemlig sang, der kan få virus til at smitte på en afstand op til otte meter.
Kirkeministeriet er kommet med nye retningslinjer for afviklingen af gudstjenesterne, og her fremgår det, at man bl.a. bare kan nynne med lukket mund.
Flere politikere er også begyndt at rasle med sablerne, men det er nok lidt for sent, at bl.a. SF kommer ud af busken.

BISKOP TVINGER JULEGUDSTJENESTE IGENNEM
Men det bliver hverken præster, menighedsråd eller de ansatte i kirkerne, organister, kordegne, eller sangere, der kommer til at bestemme, om julegudstjenesterne er forsvarlige at gennemføre.
Menighedsrådet i Jyllinge Sogn var blevet enige, sammen med præster og kirkeansatte om, at der ikke skulle holdes gudstjeneste af hensyn til den store smittespredning, men det satte biskop i Roskilde Stift Peter Fischer-Møller sig imod. Så der bliver holdt en gudstjeneste i sognet under tvang, oplyser sognepræsten.
For den afgørelse bliver biskoppen efterfølgende “grillet” i det satiriske “Hyrdebrevet Søndag Morgen”, som udgives af Kristeligt Dagblad.
Her skriver de:
Den himmelske hærskare har været meget i tvivl om, hvorvidt det er forsvarligt at synge. Men efter råd fra biskop Peter Menneske-Fischer Møller synger de løs.
”Biskoppen sagde, at hvis bare vi passer på miljøet og Guds grønne jord og kirke, så behøver vi ikke at passe på hinanden. Og det synes vi var meget klogt sagt!”

Det er naturligvis op til den enkelte, om julegudstjenesten skal opleves i den lokale kirke, i TV eller på et af de sociale medier, så de ansvarlige politikere og biskopper må bare håbe på, at det ikke bliver julegudstjenesterne, der udløser endnu en kraftig stigning i smittetal.

Glædelig Jul!

 

 

error: Nej!