Fremhævede nyhederHandelNyheder

Rottefængeren er blevet elektronisk

Der er sket meget siden 1284, hvor en besynderlig mand dukkede op i den tyske by Hameln syd vest for Hannover, og tilbød at befri byen for alle dens rotter.
Det sagde borgerne naturligvis “Ja tak” til, og så spillede rottefængeren på sin fløjte, og alle rotterne fulgte efter ned i floden Weser.
Da han kom og bad om sine penge, kneb det med betalingen. Derfor vendte han tilbage nogle dage senere, og nu var det alle byens børn over 4 år, han spillede ud af byen på sin fløjte og over på den anden side af Weser-floden og ind i en grotte, hvorfra ingen vendte tilbage, udover et blindt og et stumpt barn, der var sakket agterud.
Det er et af Brødrene Grims Tyske Sagn, som nok ikke skal tillægges for stor troværdighed. Læs mere her.

-Idag bruger rottefængeren ikke en fløjte, men elektroniske hjælpemidler, når han skal fange rotter, fortæller tekniker og indehaver af Enø Skadedyr Jonatan Houkjær.
Han startede sit lille firma i 2019 og havde forinden arbejdet med skadedyrsbekæmpelse i nogle år.
Når han får en kunde i røret, der mener de har fået rotter i huset eller på grunden, rykker Jonatan ud.

REGISTRERING TIL MILJØMINISTERIET
-Normalt sætter vi fælder op, der er elektronisk styrede, så jeg på min telefon eller computer straks kan se, når der er gået en rotte i fælden. Når fælden klapper, påvirkes en elektronisk enhed, og den sender omgående signalet afsted.
-Og så er det bare at køre ud og tømme fælden og gøre den klar til næste rotte.
Stålkasserne har en lille antenne monteret på låget, fordi signalet ikke har så let ved at trænge nemmem stålet, mens fælden af glasfiber ikke er noget problem for radiobølgerne.

Det er den korte version.
Der er naturligvis også opgaver der kræver, at Jonatan lægger gift ud. Det bliver nøje registreret, og når Jonatan kommer tilbage til stedet og rydder op, bliver den gift, der er tilovers, vejet og registreret endnu en gang, så der hele tiden er styr på, hvor meget gift, der anvendes til de forskellige opgaver. Resultaterne sendes til Miljøministeriet, der også har godkendt Jonatan som autoriseret skadedyrskontrol.
Læs mere her.

BIER I BAGHAVEN
Men det er ikke kun rotter, Jonatan forsøger at udrydde.
-Jeg får ofte opringninger fra folk, der gerne vil have sprøjtet for edderkopper, eller som har fået myrer under og i huset, ligesom borebiller og væggelus, der sammen med mus også står højt på skadedyrslisten.
Hvepsebo er jeg også tit ude, for at fjerne, ligesom det også sker, at der er kunder, der får besøg af mår og mink på loftet og måske en muldvarp eller to i græsplænen.
Jonatan har mange private kunder, men også boligselskaber og erhvervsdrivende, fordelt på store dele af Sjælland og i København, så der bliver tilbragt mange timer på de små landeveje.
-Jeg elsker at komme ud og tale med folk og hjælpe dem med deres problemer, så det er det helt rigtige job jeg har fundet, smiler Jonatan.
Men der bliver naturligvis også tid til at nye livet i Karrebæksminde, sammen med fru Judit og parrets tre børn på 3 mdr., 5 og 8 år., ligesom arbejdet med bistaderne i haven også tager lidt tid.

JONATAN HOUKJÆR, 42, startede EnøSkadedyr i 2019 og har fået en rigtig god forretning.

 

 

 

error: Nej!