Fremhævede nyhederNyheder

Borgermøde om lokal fjernvarme

Lokalråd Karrebæksminde inviterer til borgermøde om lokal fjernvarme på tirsdag den 3. maj kl. 19.00 på Smålandshavet.

Mindre byer i Næstved Kommune skal også tilbydes Fjernvarme baseret på energi fra sol og vind.
Det mener Lokalråd Karrebæksminde, der i øjeblikket bruger en del penge på at finde ud af om og hvordan det kan lade sig gøre.

HØJ PRIORITET
Fælles grøn varmeforsyning med fjernvarme bør prioriteres frem for individuelle varmepumper i mindre byer, og det haster med beslutningen, skriver Søren Knudsen og Gert Vestergaard fra Lokalråd Karrebæksminde i en pressemeddelelse.
-Borgerne har brug for hurtig afklaring og Næstved Kommune bør derfor hurtigst muligt inddrage potentielle forsyningsselskaber, hedder det videre.
Lokalrådet ønsker derfor undersøgt muligheden for et lokalt varmeværk.

DYRERE INDIVIDUEL LØSNING
Næstved Kommunes ny varmeplan skal ikke på forhånd dømme fjernvarme ude i de mindre byer, men give mulighed for at fjernvarmeprojekter kan godkendes baseret på den bedste økonomi for forbrugerne. Alternativt vil borgerne være tvunget til en dyrere individuel løsning, oplyses det også i pressemeddelelsen.

Hvorfor vi i 4736 skal have varme fra et lokalt varmeværk, vil lokalrådet komme nærmere ind på under mødet, hvor mange sikkert vil møde op med tanker om et knap så heldigt forsøg i Hyllinge.

John Kryger, Søren Knudsen og Gert Vestergaard udgør “Varmetrioen” i Lokalråd Karrebæksminde, der indbyder til borgermøde tirsdag den 3. maj kl. 19.00 på Smålandshavet.
error: Nej!