ForeningerFremhævede nyhederMad og drikkeNyheder

Skibet fra helvede på Smålandshavet

Svovlstikkerne, der hvert år til juil hjælper omkring 500 værdig trængende til at få en god jul med mad og gaver, har torsdag den 21. april 2022 kl. 20.00, et spændende arrangemenet på Smålandshavet, hvor overskuddet bliver doneret til børn i Ukraine, der måtte flygte her til vores område.
Det er forfatteren Jesper Clemmensen, der kommer og fortæller om sin og Thomas Albrektsens bog “Skibet fra Helvede”
Forfatteren stiller gratis op, og Smålandshavet donerer lokalet.

BEVÆGENDE HISTORIE
Den 5. maj 1945 – Møn er langsomt ved at vågne efter nattens frihedsfejring. Lykken er dog kortvarig, da en faldefærdig pram pludselig anløber Klintholm Havn.
Ombord på skibet er 345 udsultede, skræmte og døende kz-fanger, og de lokale beboere kaster sig straks ud i en redningsaktion for at få de stakkels mennesker sikkert i land.
Modstandsfolk, læger og Dansk Røde Kors-medlemmer kæmper side om side for at undgå den helt store tragedie.
“Skibet fra Helvede” er en fortælling om mod, viljestyrke, sammenhold og næstekærlighed.
Om hvordan en hel lokalbefolkning bliver hvirvlet ind i krigens rædsler og efterfølgende hjælper fangerne med at stable et liv på benene i et helt fremmed land.
I foredraget fortæller forfatteren den barske og bevægende historie om selve redningsaktionen på Møn, men også om de mennesker, som befandt sig ombord i prammen – hvor de kom fra og om tiden efter.
Bogen har modtaget begejstrede anmeldelser og er strøget direkte ind på bestsellerlisten.
Jesper Clemmensen har tidligere udgivet de anmelderroste bøger “Flugtrute: Østersøen”, “Skyggemand” og senest “Afhopperne”.
I foredraget benyttes både billeder og filmklip til at formidle denne særlige begivenhed fra den nyere danmarkshistorie.
Køb billet her

LÆKKER FOREDRAGSMENU
Der er mulighed for at tilkøbe middag inden foredraget.
Hvis du ønsker dette kan du bestille bord på tlf. 55 43 40 16.
Menu bestående af:
Hovedret:
Helstegt Kalvefilet, Ombundet med skagenskinke og stukket med salvie. Hertil hvidvinssauce, urtekartofler samt spæde forårsgrøntsager.
Dessert:
Brownie med bær, vaniljecreme og tørret hindbær
Inkl. 1 gl. vin 1 øl eller 1 sodavand
Pris: 199 kroner.

error: Nej!