Fremhævede nyhederNyheder

1-1-2 er ikke kun blå blink og hylende sirener

Mød direktør på Præhospitalt Center Benny Steve Jørgensen til Tirsdagstræf den 9. maj kl. 14.30.

Når en borger har brug for akut hjælp og ringer 1-1-2, taler vedkommende først med alarmcentralen, der ved alle sundhedsfaglige problemstillinger omgående stiller opkaldet videre til en sundhedsfaglig visitator på AMK-vagtcentralen, der hvert år modtager små 100.000 opkald.
AMK er en forkortelse af Akut Medicinsk Koordinering.
Vagtcentralen i Region Sjælland hører under Præhospitalt Center, der ligger på nogle af de øverste etager på sygehuset i Næstved.
Her er Benny Steve Jørgensen direktør og ham kan du møde til Tirsdagstræf den 9. maj kl. 14.30 i Bethesda.

PROTOTYPE AF AMBULANCE
Vagtcentralen skal på meget kort tid træffe beslutning om, hvordan hjælpen skal effektueres.
-I omkring 20% af tilfældene, kan vores dygtige sundhedsfaglige personale klare situationen med gode råd og henvisninger, men i de resterende tilfælde, tager de skidt til at sende hjælp, fortæller Benny Steve Jørgensen.
AMK-vagtcentralen råder over fra helikopter med akutlæge, ambulancer, akutbiler til 1-1-2 akuthjælpere og hjerteløbere og i mange tilfælde kombineres indsatsen med en kombination af disse.
I garagen på sygehuset i Næstved, står også en helt speciel ambulance, som hele tiden bliver opdateret med udstyr, som de enkelte reddere kommer med ideer til. Denne specielle bil, tager Benny Steve Jørgensen med og parkerer foran Bethesda, så deltager i Tirsdagstræf, kan kigge lidt nærmere på den og stille spørgsmål til indretningen.
Det kunne jo være, man selv en dag fik brug for en tur i en tilsvarende, og så er det rart at være på forkant.

Benny Steve Jørgensen er direktør for Præ Hospital Center i Region Sjælland, der har til huse på 13. og 14. etage på sygehuset i Næstved. Mød ham til Tirsdagstræf den 9. maj kl. 14.30 i Bethesda – ambulancen bliver uden for.
error: Nej!