Fremhævede nyhederMad og drikkeNyhederTurisme

Sildebord og kapsejlads

I langt over 100 år har Karrebæksminde Fiskeriforening holdt kapsejlads den 2. søndag i juli.
Sådan bliver det også i år, altså på søndag den 9. juli, selv om antallet af aktive erhvervsfiskere i det lille fiskerleje, kan tælles på en hånd.
Men så er det godt, at mange andre bakker op om arrangementet og stiller med både og “mandskab”.

SILDEBORD PÅ PLÆNEN
Selve kapsejladsen, eller præcisionssejladsen, som det i virkeligheden er, starter kl. 13.00, men i timerne op til starten, har deltagerne og deres gaster haft travlt med at slæbe proviant om bord i bådene. Så der er liv langs kanalen inden det går løs.
Sejladsen går ud på, at der skal tilbagelægges en rute to gange, og at den der kommer tættest på den samme tid for de to runder har vundet. Det kan dreje sig om sekunder, så det er ikke bare lige noget man gør.
Er man ikke i den heldige situation, at man skal være med i selve sejladsen, der de senere år er blevet afviklet inde på fjorden, så kan man kaste sig over et stort sildebord fra kl. 12.00, som Kanalkroen og Hr. og Fru Fisk har stablet på benene for fiskeriforeningen på Den grønne Plæne. Der er også musik på plænen. Dette arrangement starter kl. 16.00 og fra kl. 14-16 spiller “2 omskårne med creme og en dårlig” og herefter er der præmieoverrækkelse. Fra klokken 17-19 er det så “Uptown boys” der overtager scenen.

LIVEMUSIK PÅ LØRDAG
Men i år har arrangørerne udvidet med et musikalsk arrangement på plænen på lørdag fra 18-21. Her vil der naturligvis også være mulighed for at købe både fast og flydende føde hos Hr. og Fru Fisk og på Kanalkroen.

error: Nej!