Fremhævede nyhederNyheder

Alex – Miraklet fra Stalins Gulag

Hvis du vil høre hele Alex Thomsens historie, så skal du komme til Tirsdagstræf den 14. november kl. 14.30 i
Sognehuset Bethesda, Kirkebakken 5-7 i Karrebæk.

Alex Thomsen og hans familie har en meget speciel historie.

En sand fortælling om, hvordan Alexander fra Danmark og Olite fra Letland mødte hinanden i en russisk fangelejr efter 2. Verdenskrig, blev forelskede, og Olite blev gravid.

Som straf for deres kærlighed blev Alexander sendt væk til en anden fangelejr flere 1000 km. væk, og Olite   fødte kort før juleaften i 1950 deres søn – lille Alex.
Børn var en forbandelse i Gulag-lejrene, og ifølge russisk lov skulle børn skilles fra deres mor, når de blev to år. Alex blev lykkeligvis adopteret af Olites søster i Riga.

Alexander, Olite og Alex blev forenet i Danmark i 1956 med hjælp fra daværende statsminister, H. C. Hansen.
Alex voksede op med forældre, der var alvorligt mærket af deres lange russiske fangenskab – og ikke mindst i skyggen af en far, der kæmpede en bitter kamp for at blive renset for de falske anklager.

Alex Thomsen vil med sit foredrag samt genoptryk af sin fars bog (i en nyere udgave) ønske, at hans forældres og også andres lignende historie og skæbner aldrig må blive glemt.
Der serveres eftermiddagskaffe til foredraget, der iøvrigt er gratis.

Daværende medlem af Europa-Parlamentet Freddy Blak besøgte i 1995 ”Perm-36”, en af Stalins berygtede Gulag-lejre ved Ural-bjerne. Lejren blev nedlagt nogle år forinden. Med på turen var Socialdirektør fra Storstrøms Amt Alfred Dam (i midten) og advokaten for de tidligere Gulag-fanger (th), samt pressefotograf Finn John Carlsson fra Karrebæksminde.

 

error: Nej!