Fremhævede nyhederNyhederTurisme

Udvikling af ferieområde med respekt for eksisterende bygninger, miljø og natur

Næstved Kommune skal nu igang med at udarbejde et lokalplanforslag, som skal danne grundlag for etablering af ferieboliger og rekreative turistrelaterede funktioner på Gerbredgaard på Enø.
De omkringliggende grundejerforeninger blev orienteret om projektet i går, et projekt, der i høj grad tager hensyn til og viser respekt over for eksisterende forhold, bygninger, miljø og natur.
Det fortæller Carl Graf von Scheel-Plessen, der sammen med sin hustru Louise har haft projektudvikler Lea Urup fra Nordisk Ville ApS til at udarbejde skitseprojektet.

RESPEKT FOR BYGNINGER OG OMRÅDE
-Det er vigtigt for os, at gården og dens bygninger og udenomsarealer bevares med respekt for historien, arkitekturen og miljøet, fortæller Carl Graf von Scheel-Plessen.
Han påpeger også, at der skal findes fælles løsninger omkring de store grønne arealer, kloakker, dræn og veje i området.
-De eksisterende bygninger, der udgør omkring 800 kvm., skal renoveres, og så skal der bygges godt 1.500 kvm. etagemeter i harmonisk samspil med de eksisterende bygninger.
-Her vil de kommende ferielejligheder blive etableret, men hele området vil blive åbent for alle, så det er muligt at kigge forbi og få en kop kaffe og en lækker kage, gå en tur til vandet eller måske bare slappe lidt af ved pejsen i biblioteket.

EGNE PRODUKTER
Det eksisterende miljø med frugthave, dam og brosten, vil blive bibeholdt og i bygningerne vil der bl.a- blive indrettet en lille fafé og gårdbutik, hvorfra det er meningen, at der bl.a. skal sælges egne produkter, hvor bl.a. de mange frugttræer indgår i produktionen.
-Når Femern-forbindelse om få år står færdig, så har 12 mill. potentielle tyske gæster godt 3 timers kørsel til Karrebæksminde, så det er utroligt vigtigt, at vi får udviklet området, så vi også er klar til at modtage dem, forudser Carl Graf von Scheel-Plessen.
Hvis alt går efter planen, vil det nye feriecenter åbnen i 2029, hvor Femern-forbindelse forhåbentlig også er klar til indvielse.

Læs mere om det spændende projekt her.
Skitse at byggeriet kan du ser her.

error: Nej!