Fremhævede nyhederHandelNyhederTurisme

Arbejdende værksted og provianthandel

På lørdag sker det.
Det lille hus, som er bygget af Anders Cruckov og Thomas Hansen fra Marineevent på arealerne, hvor der tidligere lå et gammelt redskabshus, åbner på lørdag den 13. april kl. 12.00.

-Vi glæder os til at præsentere vores lille fine bygning for alle interesserede og til at byde smykkekunstneren Tilde Jernskæg fra Karrebæksminde og sæbeproducent Gitte Rydal fra Nørre Tvede velkommen i Fiskerlejets Værksted og Proviant, siger en glad Thomas Hansen.

Smykkedesigner Tilde Jernskæg starter på lørdag.

SØGER LÆREPLADS SOM GULDSMED
Tilde vil have et arbejdende værksted i huset, og samtidig servicere de forhåbentlig mange kunder, der gerne skulle kigge inden for i det hyggelige fiskerhus.
Udover salg af sine egne smykker, der fortrinsvis er lavet i sølv, kan Tilde Jernskæg også tilbyde smykker på bestilling.
-Hvis der er kunder, der har specielle ønsker, ser vi på det, ligesom det naturligvis også er muligt at få fremstillet smykker i guld, siger 16-årige Tilde, der leder med lys og lygte efter en læreplads som guldsmed.
-Indtil videre har jeg haft værksted der hjemme, men nu flytter jeg her ned i weekenderne og holder åbent hver lørdag og søndag frem til sommerferien mellem 12 og 17, og i sommerferien bliver det alle dage mellem 11 og 17.
Skulle der være en eller flere blandt læserne, der står med et smykke, som godt kunne trænge til en lille vedligeholdelse eller reparation, så kan Tilde også klare det.

I et hjørne af forretningen har sæbefabrikant Gitte Rydal sin lille udstilling af håndlavede sæber, olier og andre spændende produkter.

Gitte Rydal ved sine lækre produkter.

DEN GAMLE KØBMAND I NØRRE TVEDE
-Det hele er håndsydet og der er kun brugt naturlige produkter i alle varerne, siger Gitte Rydal, der har sin egen lille butik Ryholms Sæbesyderi i den gamle købmandsforretning i Nørre Tvede.
Gitte Rydal producerer håndlavede sæber efter en gammel sæbetradition, med de skønneste ægte dufte af æteriske olier og duftolier.
-Jeg fremstiller også en læbepomade, som er blevet en stor succes, og så Whipped Body Butter, som virkelig er en nydelse at bruge og som jeg forventer mig meget af i den kommende tid.

SPECIELLE VARER OG GAVEARTIKLER
Café Fiskerlejet, der ligger lige ved siden af Værksted og Proviant, har siden de startede, solgt forskellige slags brugskunst og snacks.
Det meste af dette er nu flyttet over i det nye hus sammen med forskellige andre ting, så som specialøl og vin. Dertil kommer fåreskind og senere på året efter al sandsynlighed også tekstiler og andre gaveartikler med på programmet.

-Vi håber naturligvis mange vil kigge forbi den nye aktivitet som vi forventer os meget af. Der er som sagt åbning på lørdag den 13. april og så starter Cafe Fiskerlejet sæsonen den 18. april kl. 14.00, fortæller bestyrer Maj-britt Saabye Hansen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

error: Nej!