Fremhævede nyhederNyheder

Sang i køen hos barberen

I slutningen af 1800-tallet og starten af 1900-tallet opstod der en særlig form for sang i den sydlige del af USA og især i den afroamerikanske kultur, hos de lokale Barber Shops, hvor mændene stod i kø, inden de kunne få “glattet ansigtet”.
Sangstilen Barbershop er firstemmig a cappella sang, altså uden akkompagnement. Den mest berømte kvartet var Mills Brothers.
Vi skal dog ikke så mange år tilbage i tiden, for at finde BarbershopBanden, der onsdag den 7. juni giver koncert kl. 19.30 i Karrebæk Kirke, hvor der er gratis entre.

DET DANSKE DRENGEKOR
BabershopBanden blev nemlig dannet i 1979 og er således Danmarks længstlevende Barbershop Gruppe. Der er skiftet en del ud i mandskabet siden, og de er p.t. 7 mand.
Alle medlemmer har tidligere sunget i eller haft tilknytning til Det Danske Drengekor. Selvom de kalder sig for BarbershopBanden, dækker deres repertoire væsentligt bredere end egentlig barbershop musik, idet de også kommer forbi spirituals, swing, og en enkelt dansk sang i ny og næ.

I tidens løb er kvinder iøvrigt også begyndt at synge barbershop, og i dag findes der et stort antal både mandlige og kvindelige barbershopkor over hele verden.

 

error: Nej!