Fremhævede nyhederNyheder

Bestilte en feltpræst, men fik en biskop

Normalt når vi bestiller en vare, så forventer vi at få det, vi har bestilt. Ellers brokker vi os og vil have fejlleveringen byttet.
Men sådan er det ikke i Karrebæk Menighedsråd, der den 2. august holder Tirsdagstræf kl. 14.30 i Bethesda, overfor Karrebæk Kirke.

UDSENDT TIL HELMAND
-Vi havde for mange måneder siden kontakt til provst i Slagelse Ulla Thorbjørn Hansen, der i 18 år var feltpræst bl.a. i Afghanistan, fortæller pressefotograf Finn John Carlsson, der er medlem af Karrebæk Menighedsråd.
-Hun ville gerne komme og fortælle om livet som feltpræst både hjemme og i Afghanistan, hvor hun bl.a. har været udsendt i 2012 for de danske soldater i Camp Price i Helmandprovinsen.
Fortællingen vil blive ledsaget af fotos fra de mange år som feltpræst og glimt fra en noget anderledes hverdag i Afghanistan, hvor præstekjolen var udskiftet med uniform, og de ugentlige gudstjenester blev holdt under åben himmel eller i et telt med aircondition.

VALGT TIL BISKOP
-I mellemtiden har der været valg til stillingen som ny biskop i Roskilde Stift, hvor Karrebæk Sogn hører ind under, og det blev Ulla Thorbjørn Hansen, der efter to valgrunder kunne trække sig tilbage som stiftets kommende biskop, fortæller Finn John Carlsson.
-Og det er vi absolut ikke kede af! Men mødet på tirsdag den 2. august kommer til at handle om jobbet som feltpræst, hvor det ikke var hver dag, der var tid til at sætte sig i rundkreds med en kop te og korslagte ben, for at blive enige om, hvad klokken var.

SKULLE GÅ “DØDSBUD”
Som feltpræst herhjemme har Ulla Thorbjørn Hansen stået til rådighed for Forsvaret i tilfælde af, at en dansk soldat blev såret eller døde. Hun har haft til opgave at tage imod kister i lufthavnen og har også haft til opgave at tage med ud til familier, når det sørgelige budskab om et dødsfald skulle overbringes. Dette har været medvirkende årsag til at Ulla Thorbjørn har skrevet bogen “Dødsbud – om underretninger ved pludselige dødsfald”, som udkom i april 2018. Ulla vil fortælle lidt om bogen og dens tilblivelse og indhold, og det vil være muligt at stille spørgsmål.

Ulla Thorbjørn Hansen indsættes iøvrigt som biskop den 4. september i Roskilde Domkirke.

error: Nej!