Fremhævede nyhederNyheder

Du har ret men også pligt til at stemme

Ved sidste valg til Europa-Parlamentet var valgdeltagelsen i Danmark på kun 56,32%, og vi blev dermed overgået af lande som Grækenland, Malta, Luxembourg og Belgien, der toppede med 89,64%.

Gennemsnittet i EU var kun på 42,61% og det må siges at være lidt foruroligende, når vi tænker på, hvor meget af vores lovgivning, der starter i EU.

MISBRUG AF DEMOKRATISK RET
-Derfor er det utroligt vigtigt, at vi kommer op og stemmer på søndag, siger det tidligere medlem af Europa-Parlamentet Freddy Blak. Vi traf Freddy på en af hans mange gåture på Enø og i Karrebæksminde.
-Når jeg har været valgobservatør rundt omkring i verden, så ser jeg, hvordan folk strømmer til valgstederne, med risiko for liv og lemmer, bomber og trusler på livet. For de mennesker betyder det noget at afgive deres stemme.

FREDDY BLAK var medlem af Europa-Parlamentet i 15 år, og han opfordrer på det kraftigste folk til at gå op og stemme på søndag.

-Når vi ser på stemmeprocenten i Danmark, så er det misbrug af en god demokratisk ret, bare at blive hjemme og æde chips og drikke cola i sofaen. Vi har stemmeret i Danmark, men skulle næsten også have stemmepligt. Det er meget vigtigt, at vi får valgt nogle dygtige folk til Europa-Parlamentet, så jeg kan derfor kun opfordre alle til at møde op og afgive deres stemme. Hvis man er i tvivl om, hvilken kandidat man skal stemme på, så kan man stemme på partiet i stedet for, påpeger Freddy Blak.

-Men jeg er ikke selv i tvivl. Jeg stemmer personligt på en dame fra fagbevægelsen, som jeg har stor tiltro til og naturligvis håber bliver valgt.
Valgstederne har åbent på søndag den 26. maj fra kl. 9.00-20.00.

error: Nej!