Fremhævede nyhederNyheder

Penge til “Broen” og besøg af biskop og provst

Igennem hele 2020 har kirkegængere lagt penge i kirkebøssen i Karrebæk Kirke, eller sendt et bidrag via mobile-pay, og det er blevet til godt 3.500 kroner, som Karrebæk Menighedsråd overrakte til bestyrelsesmedlem Bo Laugesen fra hjælpeorganisationen Broen.

Formanden for Karrebæk Menighedsråd Carsten Storgaard overrakte pengene til bestyrelsesmedlem i Broen Næstved Bo Laugesen (t.h.).

Ved overrækkelsen fortalte Bo Laugesen lidt om Broens arbejde.

-Vores arbejde består i at søge fonde og skaffe midler, der kan komme børnene til gode. Vi samarbejder med både offentlige og private institutioner der til dagligt omgås børnene, så vi på den måde, kan åbne op for muligheden for at endnu flere børn, kan få økonomisk støtte til deres fritidsaktiviteter.

-Vi er en frivillig forening, der i samarbejde med sagsbehandlere, sundhedsplejersker, pædagoger, lærere, SSP og andre, hjælper socialt udsatte børn og unge til et aktivt fritidsliv, fortsatte Bo Laugesen.

EN FORNØJELSE AT SE DE UNGE HANDLE
-Her i Næstved er vi en lokalafdeling af BROEN Danmark, der har som formål at støtte socialt udsatte børn op til 18 år, så de på lige fod med alle andre børn får mulighed for at dyrke sport og fritidsinteresser i lokale foreninger, noget de unge mennesker er utrolig taknemmelige for, siger Bo Laugesen.
-Vi havde en gruppe unge mennesker med ude i Sport24, hvor de hver havde 700 kr. at købe sportstøj for. Dert var en dejlig fornemmelse at se den glæde, der lyste ud af deres øjne, da de konstaterede, at det var penge de måtte bruge på sig selv. Så er der noget ved at lave frivilligt arbejde.
Læs mere om “Broen Næstved” her.

GOD DIALOG OM VALGFORSAMLINGEN
Biskoppen for Roskilde Stift, hvor Karrebæk Sogn hører under, Peter Fischer-Møller har også været på besøg i sognet, hvor han sammen med provst i Næstved Provsti Anna Helleberg Kluge mødtes med valgbestyrelsen, der havde stået for Valgforsamlingen i forbindelse med valg til menighedsrådet den 15. september sidste år.
Parterne fik sig en god snak omkring afvikling af valget, som Karrebæk Sogn efter biskoppens mening, havde afviklet som godt 75% af de andre sogne i stiftet også havde gjort det.
Biskoppen og valgbestyrelsen kom med ideer til, hvordan valgforsamlingen i fremtiden kunne gøres bedre, og kurserne for valgbestyrelserne kunne effektiviseret og opdateres.

Biskop Peter Fischer-Møller og provst Anna Helleberg Kluge besøgte valgbestyrelsen i Karrebæk Menighedsråd og fik en god snak om fremtidens valg til menighedsråd.

 

 

 

error: Nej!