ForeningerFremhævede nyhederNyhederTurisme

Kommunen reagerede på “trick or treat”

-I må få den gratis!
Sådan lød det gode tilbud fra Næstved Kommune til en gruppe initiativrige borgere i 2017. De ville gerne stå for restaureringen af Karrebæk Mølle, et projekt til mange millioner kroner.
Men pengene væltede ikke ligefrem ind i kassen, bortset fra godt 1.860.000 kr. fra Slots- og Kulturstyrelsen og Realdania.
Karrebæk Møllelaug har igennem nogen tid haft et tilbud på en meget tiltrængt renovering og tætning af møllehatten, men de kom til at mangle godt 350.000 kr., et beløb, der på grund af skattetekniske regler blev reduceret til små 280.000 kr., og de penge bad de herefter Næstved Kommune om.

TRICK OR TREAT
Det var blevet et spørgsmål om overlevelse for Karrebæk Møllelaug, der har generalforsamling den 24. april kl. 18.30 i Bethesda, hvor en opløsning af foreningen, ville blive et punkt på dagsordenen, hv is ikke Næstved Kommune trådte til og hjalp med det manglende beløb.
Det var altså ligesom til Halloween “slik eller ballade”!
Balladen ville bestå i, at kommunen kom til at stå med alle udgifterne til renoveringen af møllen, hvis møllelauget trak sig, og det ønskede politikerne ikke.
Derfor er beløbet blevet bevilget og Karrebæk Møllelaug kan fortsdætte det store arbejde med at skaffe de ialt små 8 mill. kroner, som man forventer projektet vil koste.
Der er iøvrigt en ledig bestyrelsespost i møllelauget, som gerne skulle besættes om en måned på den ordinære generalforsamling.

KARREBÆK MØLLE fik i maj måned 2016 lappet et par utætheder i mølletoppen, ligesom hele møllen blev sprøjtet.
error: Nej!