Fremhævede nyhederNyheder

Invitation fra greveparret: Kig forbi Gut Sierhagen

Louise og Carl Graf von Scheel-Plessen fra Saltø inviterer indenfor på deres gods Gut Sierhagen i Holstein. (Foto: Marianne Schreier.)

Der er lagt op til noget af en oplevelsestur, når Karrebæk Menighedsråd inviterer på Sogneudflugt den 13. juni. Turen går ned til greveparret på Saltø, Louise og Carl Graf von Scheel-Plessens besiddelse Gut Sierhagen i den nordøstlige del af Holstein.

RØGERI- OG KIRKEBESØG
-Vi fik en invitation sidste år, da parret var på besøg til Tirsdagstræf, og så var der ikke langt fra idé til handling, fortæller medlem af menighedsrådet, pressefotograf Finn John Carlsson, der i øvrigt sidste år kunne fejre 25 års jubilæum med sit lille specialrejsebureau EUrejser®.
-Jeg har tidligere været forbi Gut Sierhagen med et par rejsegrupper, og så var det bare at komme et par andre spændende ting ind i programmet, så vi kan få en hel dag til at gå, fortsætter Finn John Carlsson.
-Vi lægger ud med et besøg i den gamle røghytte hos Braaschs Schinkenräucherei, hvorefter turen går til Basilikaen i Altenkrempe, der også er familien Scheel-Plessens kirke i Tyskland, ligesom Karrebæk Kirke er det her i landet.
-Vi har fået lavet en aftale om en rundvisning i kirken, og vores organist skal prøve kræfter med det store orgel, ligesom vores præst Jakob Grandjean får mulighed for at sige en lille bøn foran det utrolig smukke alter.

UDEN MAD OG DRIKKE
Lige overfor kirken ligger restauranten Landhaus Kremper Krug, hvor deltagerne på turen vil kunne kaste sig over årstidens specialiteter.
-Efter frokost kører vi til Gut Sierhagen, hvor Louise og Carl Graf von Scheel-Plessen vil fortælle om godset og de aktiviteter, der er knyttet til stedet.
-Vi får en lille rundvisning, inden vi går over til Palmenhaus Café, hvor der er kaffe og lækker kage, og så er det nok på tide at vende næsen hjemover, fastslår Finn John Carlsson.

BILLETSALG
Sidste år blev sogneudflugten for Karrebæk Sogn aflyst. Kun ganske få havde tilmeldt sig, men i år håber menighedsrådet på fuldt hus, hvilket vil sige 56 deltagere.
Turen er for beboere i Karrebæk Sogn, og de kan læse mere om køb af billetter i Sognebladet, der netop er udkommet.
Der er afrejse fra Karrebæksminde den 13. juni kl. 06.50 og fra Karrebæk kl. 07.00 med hjemkomst til sognet omkring kl. 21.00.

 

error: Nej!