Fremhævede nyhederMad og drikkeNyhederTurisme

“Lærlingen” er blevet chef på røgeriet

Bo Grauman har forpagtet Martens Røgeri fra 1. juni 2023.

Du kan stadig købe de lækreste røgvarer hos Martens Røgeri, og der er også mulighed for at sidde udenfor, når vejret tillader det, og nyde lidt læskende dråber.
Det er ikke noget nyt. Det har man kunnet i generationer, men nu er der også blevet mulighed for at købe en lille let anretning, med hovedvægten lagt på de røgvarer, der fremstilles i de over 100 år gamle ovne i røgeriet.

FARVEL TIL LÆGTEHAMMER OG SAV
I godt en måned har “lærlingen” Bo Grauman været chef i røgeriet, idet han pr. 1. juni forpagtede det af Carl Martens, der sidste år kunne fejre sin 80-års fødselsdag.
-Jeg slog til, da tilbuddet bød sig, siger den tidligere tømrer Bo Grauman, der i drengeårene hjalp sin far med at tømme familiens åleruser på Karrebæk Fjord og sælge en del af ålene til Martens Røgeri.
Og Bo Grauman har det ikke med at gå og kede sig. Han kan ikke sidde stille og der skal hele tiden ske noget, hvad enten det er er stort arrangement i Karrebæksminde, eller det er indretningen af røgeriet, så der nu kan serveres lidt lækre anretninger til de mange gæster, der året igennem lægger vejen forbi det idylliske fiskerleje.

KOLDE GLAS I ÅLEKASSEN
-Vi har også lavet en lille bar foran røgeriet, og Valdemar Martens gamle ålekasse, som jeg fandt på loftet, kommer nu igen til ære og værdighed, siger Bo Grauman, der de sidste par år har været med på sidelinjen i røgeriet.
-Ålekassen skal laves om til en lille fryseboks, så kunderne kan få kolde glas at drikke af, noget som Martens Frokostrestaurant ved siden af har haft stor succes med, forklarer Bo.

SOL OVER KARREBÆKSMINDE
Der er sikkert mange, der de sidste par dage har længtes efter lidt sol over Karrebæksminde, men sådan et stykke smørrebrød kan fås hos Martens Røgeri, sammen med andre lækre røgvarer.
-Og så har vi også tænkt på børnene og får leveret friske rødspætte fileter fra Vagn P. Fisk. Dem panerer vi og så bliver de stegt og kan nydes enten på rugbrød eller med lidt pommes frites
Bo Grauman har hele tiden Carl Martens med på sidelinjen, og de leverer også friske røgvarer til Martens Frokostrestaurant, der drives af Carl-Johan Martens.
De to caféer ligger i forlængelse af hinanden, men gæsterne begge steder vil ikke opleve store skilte og afspærringer, der viser, hvor den en holder op og den anden begynder.
-Det tror jeg gæsterne selv finder ud af, siger Bo Grauman med et smil og går ned på bådebroen, hvor en af de lokale åleleverandører netop er kommen ind med sprællevende ål, som straks ryger i hyttefadet til senere brug.

Og så kan vi lige slutte af med at fortælle, at hvis det ellers bliver godt vejr den 16. juli, så kommer orkestret Køge Allstars og spiller ved Røgeriet.

 

error: Nej!