ForeningerFremhævede nyhederNyheder

Overvældende succes for fitness-klub

Til marts er det to år siden pædagogmedhjælper Kristian Pedersen og hans kæreste, lærer Sofie Pedersen købte den gamle brugsforenings bygninger på Kirkebakken, hentede 600 liter maling og gik i gang med at friske op i den gamle bygning. De købte en del brugte maskiner og åbnede.
Deres ide var, at de ville indrette et fitness-center og satsede på omkring 2-300 medlemmer.
I dag er der godt 600 medlemmer i “4736 Fitness”, nye maskiner og en færdig-restaureret førstesal til brug for holdaktiviteter.

NOGET AF EN MUNDFULD
-Vi havde fundet ud af, at motionister var lidt trætte af at skulle køre til Næstved for at komme i fitness-center, så derfor slog vi til, da muligheden for at købe brugsens gamle bygninger bød sig, fortæller Kristian Pedersen.
Men inden der kunne kom svedige sportsfolk i lokalerne, skulle der en voldsom renovering til.
-Alt det gamle inventar skulle ud, og det hele skulle have en omgang maling eller tre. Elinstallationerne skulle skiftes og da vi begyndte at arbejde med førstesalen, greb opgaverne virkelig om sig.
-Her skulle der sættes 30 cm. isolering op på de bare teglsten, alt ledningsnet skulle udskiftes og mange af de bærende bjælker måtte vi også erstatte med nyt træværk.
Men i dag har Sofie og Kristian et flot lokale til holdaktiviteter.
-Det var egentlig meningen, at vi ville have lavet en lille lejlighed der oppe, men da medlemstallet blev ved med at stige, besluttede vi os for at inddrage arealet til motionslokale, oplyser Kristian.

MEDLEMMERNE PASSER PÅ LOKALERNE
Centret er i brug fra 5 morgen til klokken 22 om aftenen, og medlemmerne kommer  ind ved hjælp af en lille nøglebrik.
-Der er en utrolig fin selvjustits, hvor medlemmerne sørger for, at der hele tiden er pænt og ryddeligt i lokalerne. Hvis der er en gæst, der glemmer at tage skoene af, så får vedkommende besked på det, og mangler blomsterne lidt vand, så er der altid en, der sørger for at de får lidt næring.
-I det hele taget, bliver der passet virkelig godt på stedet, og hvis kaffemaskinen pludselig begynder at snøvle, så får den en omgang med lidt afkalker. For mange af vore medlemmer kommer her i første omgang for motionens skyld, men de glemmer skam ikke hyggen.
Motionscentret er indrettet med to mindre omklædningsrum, men der er ikke badefaciliteter.
-Det har vist sig i de centre jeg selv er kommet i, at bederummene ikke bliver benyttet ret meget, og så kræver de meget plads og er en stor investering at etablere, siger Kristian Pedersen.

KLIPPEKORT TIL TURISTER
Medlemsskabet på 125 kr. om måneden kører automatisk, ligesom der kan købes klippekort til 350 kr. for 10 klip.
-Det er mest turister, der i de tre sommermåneder benytter sig af denne mulighed, påpeger Kristian.
I de tidlige morgentimer er det oftest lokale håndværkere, der benytter de mange maskiner og redskaber, om formiddagen kommer det voksne publikum, ligesom om eftermiddagen, mens aftenen trækker mange unge mennesker.
-Og så har vi en hel del nye borgere, der kigger forbi i centret. Det er en god måde at lære nogle mennesker at kende på, ligesom det giver et godt indblik i lokalsamfundet.
Om onsdagen er det kontordag, hvor nye medlemmer kan tilmelde sig i “4736 Fitness” mellem kl. 17 og 19, men telefonen med nummeret 51 24 61 66 er også en mulighed. Her gives der også svar på de mange spørgsmål nye og kommende medlemmer kunne have.

UDENDØRS AKTIVITETER
Medlemstallet på godt 600 personer forventer Sofie og Kristian vil stige med god 100 medlemmer og så er der planer om, at tage området bag bygningerne i brug.
-Der er en lille terrasse, som vi godt kan bruge til lidt udendørs aktiviteter, ligesom der også er mulighed for at udvide en smule på arealet. Men det ser vi på, når der bliver behov for det. Vi har jo begge vores fuldtidsjob, som vi også skal tage os af, smiler Kristian Pedersen, inden han til en gruppe medlemmers store morskab, tager plads i en af de mange maskiner. 

error: Nej!