Fremhævede nyhederHandelMad og drikkeNyhederTurisme

Nu er Jesper selv kommet på plakaten

I øjeblikket kan man rundt omkring se plakater for Vesterhavegaarden, der på lørdag holder Åben Vingård på Vesterhavevej 204 i Karrebæksminde. Sidste år besøgte 600 interesserede den smukke vingård og havde en fornøjelig eftermiddag. Det er der også lagt op til på lørdag mellem 12 og 17.

Det er Jesper Rye Jensen der er indehaver af Vesterhavegaarden, men der har ikke altid stået vinbonde på visitkortet.
-Jeg tog til København for at tage en uddannelse til civiløkonom og har lært hjemmefra, at man godt kan klare sig selv. Så jeg skulle tjene nogle penge til kost og logi og ikke mindst bøger til studiet. Derfor begyndte jeg at handle med fløjlsplakater, som var meget på mode i midten af 70’erne, hvor jeg studerede.

Så når Jesper ikke fulgte forelæsningerne og lavede opgaver, susede han rundt til godt 50 kunder med de populære farvestålende plakater.
Da studiet var vel overstået efter tre års hårdt arbejde, besluttede han sig for at starte sit eget firma, frem for at sidde som talknuser på et kontor.
Det blev starten på plakatfirmaet Rye Merc, som han solgte for nogle år siden, men stadig er tilknyttet som konsulent.

FULDTIDSJOB I VINMARKEN
Idag handler det så om cirka 8.000 vinstokke på knap 8 tønder land, tæt på skoven og Smålandsfarvandet for enden af Vesterhavevej.

Jesper Rye Jensen er vinbonde på Vesterhave ved Karrebæksminde, og Marianne Willert er i praktik på gården, der har små 2 hektar med 8.000 vinstokke.

Her er han i fuld sving fra morgen til aften. Vindyrkning er nemlig ikke noget med at gå og trække ud i selerne og vente på, at druerne er klar til at blive plukket.
Der bliver arbejdet året rundt med beskæring, opbygning af pergola, plukning og vedligeholdelse af arealerne, for slet ikke at tale om presning, lagring og aftapning.

Dertil kommer gårdbutikken, som hvert år gæstes af tusindvis af kunder, der både kommer for at købe vin, men også for at få en naturoplevelse i det skønne område.

ET HELT LILLE MARKED
På lørdag byder Jesper Rye Jensen og hans hustru Irina så igen indenfor til Åben Vingård, og mon ikke de hjemmeboende børn Anastasia og Marius også giver en hjælpende hånd med, ligesom de gør til daglig.

Til arrangementet kommer også bryggeriet Kongebryg med deres produkter, Noer’s To Go med deres foodtruck, Den lille Pandekagevogn og Simply Good Coffee samt Vesterhavegaarden Vinbar, så der bliver mulighed for at få lidt til ganen og maven.
Derudover vil pianisten Erik Kindtler underholde og skulle der være spørgsmål om vin kan Jesper Rye Jensen sikkert svare. Hvis ikke, så har han allieret sig med den lokale sommelier Torben Steen Andersen, der står til rådighed med sin viden om vin fra hele verden.

 

error: Nej!