ForeningerFremhævede nyhederNyhederTurisme

Enø er ved at blive en dyrehave

En rå, der er brunstig i 24 timer, inviterer en tidlig morgen på engen på det nordlige Enø en buk til at beslå sig. Fostret står i bero indtil januar, hvor det begynder at udvikle sig, og lam fødes i maj. Foto: Henning Kørvel

Hvis du ligesom journalist, forfatter og jæger Henning Kørvel fra Karrebæksminde, besøger Enø tidligt om morgenen eller om aftenen, er det så godt som sikkert, at du så får råvildt ind på nethinden.

Henning Kørvel fortæller.
-Med sivene rundt om Enøs nordøstlige hjørne – Reedtzholm – som kerneområde står her minimum 50-60 stykker råvildt, og sommerhusbeboerne har således mulighed for at følge med i dyrenes aktiviteter på engen og i sommerhushaverne.

Journalist, forfatter og jæger Henning Kørvel ved nogle af sine mindre trofæer. I øjeblikket jager han med sit kamera på Enø.

-Fra cirka 20. juli og frem til 15. august har beboere således mulighed for at se råvildt parre sig, ligesom ældre bukke der hævder et territorium, slås om retten til territorier, og der ses råer og lam, fortsætter Henning Kørvel, der til turene på Enø bruger sit kamera som jagtvåben.

DELT I TO LEJRE
-Såvel som råvildt er en herlighedsværdi, fordi det er et smukt, er andre beboere ikke begejstrerede for råvildt i sommerhusområdet, fordi dyrene æder blomster og andre planter, som de godt kan lide.
-Desuden fejer bukke i foråret bast af den nye opsats mod træer, der således let beskadiges.
-Fordi nogen mener, at bestanden bør mindskes, var jagt oppe at vende på Reedtzholmforeningens generalforsamling i sidste uge, men en beslutning lod vente på sig.

BUE OG PIL
-Over for ønskerne om at reducere bestanden, står dyrenes herlighedsværdi i området, og at det vanskeligt kan lade sig gøre at reducere bestanden ved konventionel jagt med riffel. Hvis bestanden endelig skal mindskes, synes bue og pil at være alternativet. Men om det kommer så vidt, er det i dag umuligt at sige noget om, for hvis bestanden skal reduceres, er det et anliggende for samtlige grundejerforeninger på Enø.

Råen er endelig klar til at blive beslået og er stoppet op, og bukken bestiger den. Parringen varer under et minut og gentages adskillige gange i det døgn, råen er brunstig. Foto: Henning Kørvel
error: Nej!