Fremhævede nyhederNyhederTurisme

Nyt liv i den gamle fattiggård

Fattiggården på Vesterhavevej 1 i Karrebæk, blev bygget i 1870’erne og blev senere til plejehjem, institution og flygtningecenter.

Det var en glad indehaver af bygningen på Vesterhavevej 1 i Karrebæk, landmand Ole Petersen, der onsdag aften modtog meddelelse om, at politikerne i Plan- og Erhvervsudvalget, på deres møde tidligere på dagen, havde sagt ja til hans projekt om at indrette 6 lejligheder i den gamle bygning.

Elevatortårnet blev bygget på den bevaringsværdige bygning i forbindelse med indretning til plejehjem, men det forsvinder.

ALTANER MED FJORDKIG
-Der bliver tale om at vi laver 4 lejligheder på omkring 90 kvm. og 2 på 1. salen på hver 140 kvm. med altaner ud mod Karrebæk Fjord, siger Ole Petersen, der er utrolig glad for den positive melding politikerne er kommet med.
Bygningen er mest kendt som Karrebæk Plejehjem, der flyttede ind i 1920’erne. Indtil da var det en 4-længet fattiggård med jordarealer.
Efter kommunen lukkede plejehjemmet, blev bygningerne solgt og senere udlejet til et misbrugscenter, der blev afløst af et lejemål for asylansøgere. Dette sluttede sidste år og nu er Ole Petersen klar til at sætte håndværkere på, så de 6 lejligheder kan begynde at tage form.

GRAVET UD MED HÅNDKRAFT
Et par håndværkere har dog været igang et par måneder inde i bygningen, hvor alt er revet ned og kørt væk og grunden inde i huset er herefter blevet gravet op med håndkraft.
-Vi havde ellers set på en lille maskine til at klare opgaven, men det ville gå hurtige med håndkraft mente håndværkerne, og så gik de igang, forklarer Ole Petersen.
Byggeriet forventes at stå klar om et års tid. Det bliver iøvrigt EDC Poul Erik Bech i Karrebæksminde, der skal stå for salget af de 6 lejligheder.

Bygherre Ole Petersen i hvide bukser, ser på, mens entreprenør Anders Cruchov leder efter en vandledning med sin lille gravemaskine mens to ansatte venter på at komme i gang med gravearbejdet.
error: Nej!