Nyheder

Jakob Grandjean vil beskrive “Præsten i midten”

Sognepræst Jakob Grandjean går på tre måneders studieorlov fra 1. september og afløses af Birgit Bryld Lorenzen i perioden.

-Jeg er heldig i år, at få tre måneders studieorlov, fortæller Jakob Grandjean.
-Mit studie kalder jeg ”Præsten i midten” og her vil jeg forsøge at beskrive alt det andet. Alt det der ligger ud over det rene teologiske, ud over gudstjenester, kirkelige handlinger og undervisning.

HERLIGT MED STOR BREDDE I DAGLIGDAGEN
-Alt det der ligger omkring. De mange berøringsflader både lokalt med kirkens ansatte, menighedsråd – kolleger i provsti og stift, fremhæver sognepræsten.
-Arbejdsforhold med menigheden, bedemænd og meget andet. Det er herligt med en så stor bredde i dagligdagen, men der er også forhold der trænger til at blive belyst.
-Gennem årerne som præst, men også før i de job jeg har haft, har jeg været opmærksom på fysisk og psykisk arbejdsmiljø og det vil jeg gerne følge op på.

Birgit Bryld Lorenzen fra Herlufmagle, skal afløse Jakob Grandjean.

MANGESIDIGT SAMARBEJDE
-Det kan være svært at gå på en knivsæg, det kan være svært at navigere mellem alle de her berøringsflader og samtidig kunne være sig selv. Det er der og bør der være plads til, hvis vi alle i det kirkelige liv er rimelig enige i det her mangesidede samarbejde med alle de forskellige områder vi arbejder i, påpeger Jakob Grandjean.
-Det er mit håb at jeg på de tre måneder kan få talt med flest muligt og få samlet op på de spørgsmål der ofte gemmer sig lige under overfladen.

I de næste tre måneder er det Birgit Bryld Lorenzen, der er Præst i Karrebæk og Fodby. Mange kender hende fra hendes mange år som præst i Herlufmagle. Hun lod sig pensionere sidste år men har heldigvis valgt at sige ja til at være sognets præst i efteråret.

error: Nej!